Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Bakan Yılmaz, “Camiler, İbadet, Kültür, Eğitim Mekânıdır”

Anadolu’da yetişen evliyaların büyüklerinden Şemsi Sivasi’nin Mescidi Üsküdar’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından ibadete açıldı.  Bakan Yılmaz, “Camiler hem ibadet, hem kültür hem de eğitim mekânlarıdır. Hayatın da odak noktasıdır. Camiler insana hizmetin hakka hizmet olduğunu öğreten barış ve kardeşliğin milli birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yerlerdir.” dedi.

Hayırsever Prof. Yahya Fidan’ın katkıları, Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Müftülüğü’nün desteği ile Kısıklı Mahallesi Abdipaşa Sokak’ta inşa edilen Şemsi Sivasi Mescidi'nin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Camilerin barış ve kardeşliğin milli birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yerler olduğunu söyledi:

Yılmaz şöyle devam etti;

“Allahın mescitlerini sadece Allaha ve ahiret gününe inanan ve ancak Allah'tan korkan kimseler imar eder. Yine peygamberimiz bir mescit inşa eden kimseye Allah'ın da O'na cennetten bir köşk hazırlayacağını buyurmuştur. Mescit imar edenlerin dünyası da ahireti de mamur olur. Mescitler yer yeryüzünde Allah'ın evleridir. Dünya hayatının ziyası, ışığı ve nurudur. Camiler bulunduğu bölgeye huzur verir güven verir. Camiler hem ibadet, hem kültür hem de eğitim mekânlarıdır. Hayatın da odak noktasıdır. İslam kültürün de en zahiri göstergesidir. Nerede cami görsek biliriz ki İslam orada yaşanır ve orada müminler vardır. Camiler insana hizmetin hakka hizmet olduğunu öğreten barış ve kardeşliğin milli birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yerlerdir. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz'da gördük. Tüm camilerimizden gelen sela sesleri bize aynı hedefe yöneltti. Açılışını yaptığımız mescide adını veren Şemsi Sivasi hazretleri de bu milletin önemli değerlerinden biridir. Şemsi Sivasi hazretleri ilim ve irfan sahibi bir insandı.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.