Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Bakanı Işık: El Bab Operasyonuna Kendi Piyademizle Katılmayacağız

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bab’a yapılması öngörülen operasyona Türkiye’nin kendi piyadesi ile katılmayacağını açıkladı. Işık, “El Bab'a gidilmesi gerekiyorsa gidilecek. Bu yapılırken Türkiye'nin kendi piyadeleri yerine Özgür Suriye Ordusu'nun elemanlarıyla bu harekatı yürütmek şu anda bizim planlamamız. Kendi piyademizle bu harekata katılmayı düşünmüyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TEİ İleri İmalat Teknolojileri Binası açılış töreninde gazetecilerin Fırat Kalkanı Harekatı’na yönelik sorularını yanıtladı. El Bab’a yapılması öngörülen operasyonla ilgili açıklama yapan Bakan Işık, “El Bab’a gidilmesi gerekiyorsa gidilecek. Bu yapılırken Türkiye'nin kendi piyadeleri yerine Özgür Suriye Ordusu’nun elemanlarıyla bu harekatı yürütmek şu anda bizim planlamamız. Kendi piyademizle bu harekâta katılmayı düşünmüyoruz” dedi.

Özgür Suriye Ordusuna her geçen gün katılımların arttığına dikkat çeken Işık, insanların kendi topraklarını savunmada Türkiye’nin desteğini çok değerli ve önemli gördüğünü belirtti. Türkiye’nin de bu desteği vermeye devam edeceğini kaydeden Işık, “Arzumuz da Özgür Suriye Ordusunun, ılımlı muhalefetin kendi topraklarının DAEŞ’ten tamamen temizlemesi, yabancı unsurlardan özellikle YPG’den de kesinlikle temizlemesi. Herkes kendi bölgesinde yaşasın. Suriyeli Araplara ait toprakların DAEŞ ve PYD/ YPG tarafından işgaline Türkiye olumlu bakmaz, müsamaha göstermez, mazur görmez. Bu noktada ÖSO'ya gereken her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Ama kendi piyademizle bu harekata katılma gibi bir planımız bugün yok” diye konuştu.

Işık, ayrıca harekatın derinliğinin kilometre olarak artması halinde TSK güçlerinin artmasının söz konusu olup olmayacağına ilişkin bir soruya ise, “Bu konuyla ilgili Genelkurmayımız harekat planını en detaylı şekilde yapıyor. Bana verilen bilgi, şu anda kendi piyadelerimizi kullanmak için bir ihtiyaç olmadığı yönünde. ÖSO’nun bu konuda hem istekli olduğu hem sayılarının her geçen gün arttığı ve bunu yapacak güçte olduğu yönünde” ifadeleri ile yanıt verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.