Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva

Bakanlıktan 18 Bin 925 Şehit Ve Gazi Çocuğu Öğrenciye Eğitim Yardımı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 18 bin 925 şehit ve gazi çocuğu öğrenciye eğitim yardımı verileceğini açıkladı. Buna göre, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde kişi başına yıllık, ilköğretim için bin 769 TL, lise için 2 bin 653 TL, yüksekokul için ise 3 bin 538 TL eğitim yardımı yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit, harp ve vazife malulü çocukları ile harp ve vazife malullerinin kendilerine her yıl öğrenim seviyeleri esas alınarak ödenen eğitim ve öğretim yardımına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 79'uncu maddesi kapsamına giren şehit, harp ve vazife malulü çocukları ile harp ve vazife malullerinin kendilerine her yıl öğrenim seviyeleri esas alınarak ödenen eğitim ve öğretim yardımının 2018-2019 eğitim öğretim döneminde kişi başına yıllık, ilköğretim için bin 769 TL, lise için 2 bin 653 TL, yüksekokul için ise 3 bin 538 TL olacağı belirtildi.

DURUMLARI MEB VE YÖK KAYITLARINDAN TESPİT EDİLENLERİN EĞİTİM YARDIMLARI BUGÜN YATIRILDI

2018-2019 eğitim öğretim döneminde 18 bin 295 öğrenciye toplam 44 milyon 77 bin 126 TL eğitim ve öğretim yardımı ödeneceğinin kaydedildiği açıklamada, hak sahiplerinin talep etmelerine gerek kalmaksızın öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edildiği ve eğitim öğretim yardımının söz konusu öğrencilerin hesaplarına bugün yatırıldığı belirtildi.

ÖĞRENİM SEVİYELERİ TESPİT EDİLEMEYENLERİN YARDIMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İÇERİSİNDE MÜRACAAT ETMELERİ HALİNDE ÖDENECEK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamasına göre, eğitim ve öğretim yardımı, aylığını Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankası, Ing Bank, İş Bankası, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve PTT şubelerinden alanlar için aynı banka şubesine, aylığını bu bankalar dışındaki bankalardan alanlar için ise Ziraat Bankası şubelerine gönderildi.

Hak sahiplerinin veya yasal temsilcilerinin, T.C. kimlik numaraları ile banka / PTT şubelerine müracaat etmeleri halinde ödemeleri gerçekleştirilecek. Kurum tarafından öğrenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin eğitim ve öğretim yardımları ise eğitim-öğretim yılı içerisinde müracaat etmeleri halinde ödenecek.

Öte yandan https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi adresinden eğitim ve öğretim yardımı tutarı ve ödeme yapılacak banka bilgisine ulaşılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.