Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Barolardan teröre lanetleme

ANKARA(ANKA) - Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye’deki 64 baro başkanlığı ortak bir bildiri yayımlayarak, Dağlıca ve Iğdır’daki terör saldırılarını lanetledi.

Bildiride, bölücü terör örgütünün Dağlıca ve Iğdır’da gerçekleştirdiği alçakça saldırıların, teröre karşı akıllı, kararlı ve tek vücut olunması gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğu ifade edildi. Devletin terörle mücadelede hukuka uygun atacağı her adımın barolar olarak destekleneceğinin belirtilidi bildiride, “Yurt içinde ve yurt dışında bölücü terör örgütünün taban kazanmaması için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya, Türk Milleti’nin birliğini bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir” denildi.

Çözümün 77 milyonun, millet olma bilincini ve ruhunu tekrar tazeleyerek, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşması olduğu vurgulanan bildiride, “Bugün, başta siyaset kurumu olmak üzere demokrasinin tüm taşıyıcı unsurlarına ve tek tek bütün vatandaşlarımıza düşen ödev, bu kucaklaşmanın sağlanması için bütün gücüyle mücadele etmektir” ifadeleri kullanıldı.

Bildiride, bölücü terör örgütünün devlete karşı bir kalkışmayı sağlayacak boyutta nasıl silah depoladığının, yolları nasıl ve ne zaman mayınladığının, ülkenin bir bölümünde egemenliğin terör örgütüne devredildiği algısı yaratacak şekilde otorite boşluğunun ne şekilde oluştuğunun yetkili mercilerce açıklanması çağrısı da yapıldı. (ANKA)

(GO/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.