Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Başbakan Davutoğlu: Katilin Taziyesine Katılmak En Büyük İhanettir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Masum insanları öldüren bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir" değerlendirmesini yaptı.

Davutoğlu, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen terörist için Van'da kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine ilişkin, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı aracılığıyla paylaşımda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiyelilik iddiasındaki parti, TBMM çatısı altındaki üç partinin imzaladığı teröre karşı ortak tavır bildirisini imzalamadı. Terörü kınamamaları bir tarafa, HDP’nin bir milletvekili, vatandaşlarımızın canına kasteden terörist için taziyeye gitti. Masum insanları öldüren bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir. Türkiye; etnik bir kutuplaşma oluşturma çabası içinde olanların, milletimizin yasıyla alay edenlerin bu oyununa gelmeyecek. Bu coğrafyada Türkmenlerin de Kürtlerin de Arapların da en büyük dostu Türkiye’dir. Tarih de millet de bizden yanadır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.