Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Başbakan Davutoğlu Şanlıurfa'ya Madalyasını Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’nın gecikmiş bir hakkı olduğunu belirterek, “Çok kısa sürede Meclisimiz tam bir mutabakatla İstiklal Madalyası kararını verdi. Önüne bu karar geldiği anda hiç gecikmeden onaylayarak, Şanlıurfa'ya bu hediyeyle gelmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’nın Kurtuluş Günü etkinliklerinde konuştu. Meclis'ten bir hediye ile geldiklerini söyleyen Davutoğlu, “Baktık Şanlıurfa'nın gecikmiş bir hakkı var, İstiklal Madalyası hakkı. Gönlümüzde Şanlıurfa aşkı, elimizde İstiklal Madalyası’yla 11 Nisan’da 96. Kurtuluş Yıldönümünde Şanlıurfa’dayız” diye konuştu.

-DAVUTOĞLU, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ-

Başbakan Davutoğlu, Ankara’da AK Parti Gençlik Kolları toplantısında kendisine gelerek İstiklal Madalyasını talep eden gençlere teşekkür etti. Bu hediyeyi Şanlıurfa’ya takdim edebilmek için gerekli talimatları verdiklerini söyleyen Davutoğlu, çok kısa sürede Meclis’in tam bir mutabakatla İstiklal Madalyası kararını verdiğini bildirdi. Çok az kararın bir haftadan kısa bir süre içerisinde Meclis’ten geçtiğini vurgulayan Davutoğlu, Şanlıurfa’nın bunu hak ettiğini dile getirdi. Davutoğlu, önüne bu karar geldiği anda hiç gecikmeden onaylayan, Şanlıurfa'ya bu hediyeyle gelmelerini sağlayan Cumhurbaşkanına da teşekkür etti.

-“BİR GÜN HALEP DE ÖZGÜR OLACAK, RAKKA DA ÖZGÜR OLACAK, ŞAM DA ÖZGÜR OLACAK”-

Şanlıurfalıların şehirlerine sahip çıktığını ve istiklallerini kazandıklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Sizler şehrinize sahip çıktınız ve istiklalinizi kazandınız. Ama maalesef 1921 sonrasında aziz vatan topraklarının dışında kalan Halep'te, Rakka'da, Haseke’de, Humus'ta bugün kan, gözyaşı varsa emin olunuz 100 sene önce onların istiklal aşkını yaşayamamış olmalarındandır. Şehirlerimiz bölündü Tel Abyad Akçakale’den, Suruç Kobani’den ayrıldı. Bu istiklal şehri her zaman o günden bugüne o aziz vatan topraklardan bağını koparmadı. Bugün 520 bin kardeşlerine ev sahipliği yaparken, Şanlıurfa’da doğan istiklal aşkının Halep şafağında doğması için hepimiz dua ediyoruz. Bir gün Halep de özgür olacak, Rakka da özgür olacak, Şam da özgür olacak İnşallah. Birileri haritalar çizdi, o haritalarla Şanlıurfa'yı kardeşlerinden ayırmaya çalıştılar. Yüz yıl sonra Şanlıurfa o kardeşlerine bağrını açtı.”

-“BİRİLERİ SURİYE’DE IRAK’TA YANAN O ATEŞİN TÜRKİYE’YE SIÇRAMASINI İSTİYOR”-

Şanlıurfa’yı Şanlıurfa yapan üç ateşe karşı üç aşk olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Nemrut’un küfür ateşine karşı Hz İbrahim’in iman aşkı, müstevlilere karşı 12 güzel insanın istiklal aşkı ve şimdi aziz Şanlıurfalılar birilerinin başlatmaya çalıştığı fitne ateşine karşı kardeşlik aşkı da Şanlıurfa’da seda buluyor” dedi. Birilerinin fitne ateşi yakmaya çalıştığını kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Birileri Suriye’de Irak’ta yanan o ateşin Türkiye’ye sıçramasını istiyor. Birileri bu topraklarda ezeli ve ebedi olarak kardeş olmuş 78 milyonun arasına etnik mezhebi çatışmayı sokmak istiyor. Biz Şanlıurfa’dan, İstiklal Madalyası için yan yana savaşmış Türklerin, Kürtlerin, Arapların şehrinden sesleniyoruz. Sizin fitne ateşinize karşı bizde kardeşlik aşkı var. İstilacıların ateşine karşı istiklal aşkımız ne kadar köklüyse fitnecilerin, bölücülerin, teröristlerin fitne ateşine karşı kardeşlik aşkımız da o derece büyüktür. Nemrut’un küfür ateşine karşı iman aşkını uyandıran Şanlıurfalılar, istilacılara karşı istiklal aşkı uyandıran Şanlıurfalılar, teröristlerin bölücülerin fitne ateşine karşı kardeşlik aşkını ayağa kaldırmaya var mısınız?”

GAP bölgesini ayağa kaldırmaya hazır olduklarını belirten Davutoğlu, şehir hastanesini yapacaklarını, hızlı treni getireceklerini ve 3 milyon dönümlük araziyi sulamaya açacaklarını söyledi.

-“ONLAR İSTİLACILARDAN DAHA KUVVETLİ DEĞİLLER”-

“Bizim vizyonumuz buyken, bu bölücüler yolumuzu kesmeye, aşkımızı baltalamaya, ilçelerimizi kana bulamaya, çukurlar kazmaya çalışıyor” diyen Davutoğlu, “Onlar istilacılardan daha kuvvetli değiller. İstilacılara karşı dimdik duranlar bu teröristlere karşı da dimdik durdu. Hepinize teşekkür borçluyuz. Terör ateşine karşı kardeşlik aşkını yaşattığınız için Şanlıurfa’ya teşekkür borçluyuz. Onun için Bakanlar Kurulumuz ile birlikte huzurunuzdayız. Bugün size 78 milyonun yüreğinden gelen İstiklal Madalyası'nı getirdik. Başkent dışındaki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakanlığımda Şanlıurfa'da gerçekleşiyor. Yüreklerimizi, yüreklerinizle buluşturacağız. Peygamberler şehrinin bu güzel atmosferinden feyz alacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.