Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Verilen İlk Bilgi Kilidin Olmadığı Şeklinde

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aladağ'daki özel öğrenci yurdundaki yangın çıkış kapısının kilitli olduğuna yönelik iddialarla ilgili, “Hem Aladağ savcımız hem olay yeri inceleme ekiplerinin verdiği ilk bilgi, yangın çıkış kapasının kilitli değil, kilidin hiç olmadığı şeklindeydi” dedi. Yurdun denetiminin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Haziran ayında yapıldığını belirten Kaynak, binanın ruhsatlı ve çalışma izni verilmiş bir bina olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Aladağ'daki özel öğrenci yurdundaki yargına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kaynak, yurdun 54 öğrenci kapasitesinin bulunduğunu, ancak 31 kişilik bir mevcudiyetinin bulunduğunu belirtti. 24  yaralının olay mahallinden çıkarılabildiğini ifade eden Kaynak, “Bunun 8 tanesi yetişkin, 16 tanesi çocuk, öğrenci. Maalesef 12 vefat hadisesi meydana geldi. Bunların biri yetişkin, biri çocuk, 10’u öğrenci” dedi.  Yaşanan acının önemine dikkat çeken Kaynak, saat 03.30’da Aladağ’a intikal ettiklerini ve olayla ilgili kısa bilgiler aldıklarını, olayı fiziken gördük sonra Adana’da bulunan yaralıları ziyaret ettiklerini ifade etti. 4 yaralanın yoğun bakımda olmaları nedeniyle ziyaret edemediklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Hepimiz için çok üzücü, hepimiz çok derinden etkileyen bir hadise. Ortada çocuk var. Maalesef 10 çocuğumuz kaybettik. Bunlar ülkemizin geleceği, hem ailelerinin geleceği hem de milletimizin geleceği” dedi. Olayın Aladağ Savcılığı ve Kozan Başsavcılığı tarafından yakından takip edildiğini, idari tahkikatların da süreceğini kaydeden Kaynak, otopsi çalışmalarının devam ettiğini, bu akşam itibarıyla otopsi çalışmalarının tamamlanmasını öngördüklerini belirtti. Acının düştüğü yeri yaktığını söyleyen Kaynak, “Ama bu acı hepimizi derinden etkiledi. Ailelerin geleceği olduğu gibi milletimizin de geleceği bu evlatlarımız. Yaralılarımızdan bir kısmı taburcu olarak ayrılmaya başladılar” dedi.

-SON DENETLEME HAZİRAN AYINDA-

Başbakan Yardımcısı Kaynak, yurdun yangın çıkış kapısının kilitli olduğuna yönelik iddiayla ilgili, Aladağ Savcısının ve olay yeri inceleme ekiplerinin verdiği ilk bilgiye göre, kilitli değil, kilidin hiç olmadığı şeklinde olduğunu söyledi. Kaynak şöyle konuştu:

“Şöyle bir örnek verdi olay yeri inceleme ekiplerimiz; ‘genellikle bu hadiselerde yangın çıkış kapıları kilitli olur ama tesadüfen kilitli değildi’ dediler ve üstelik yangın çıkış kapısın orada bir tül-perde var bu tül-perde bile sağlam vaziyette duruyor. Bunlar bizim ilk tespitlerimiz ama bundan sonra bu ayrıntıları tabi ki yargısal görevi olan Kozan Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Aladağ Savcılığımız bu incelemeyi yapacaktır. Bugün öğleden sonra bilirkişi incelemesi ile zaten tahkikat biraz daha hızlandırılacaktır. Yangın kapısı ile ilgili bize verilen gece kilitli olmadığı şeklindedir.”

Ev olarak inşa edilen binasının sonradan yurda dönüştürüldüğü ve elektrik sayacının dün değiştirildiğinin anımsatılması üzerine Kaynak, “Bu yurtları Milli Eğitim Bakanlığımız yılda iki defa denetliyor. En son denetleme bu sene 2016 yılı Haziran ayında yapılmış. Geçen yıl 2015 yılında da çok kapsamlı bir denetim yapılmıştır. Bina ruhsatlı bir binadır, Milli Eğitim Bakanlığımızın ayrıca çalışma izni verdiği bir binadır ve Haziran ayında, çok uzak olmayan bir tarihte de gerekli denetimler yapılmıştır” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Veysi KaynakAladağ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.