Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş (1): 1990'lara geri dönmeden bu işi en kısa sürede bitireceğiz

ANKARA (ANKA) -Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kanunsuz eylem yapanların, teröre bulaşanların, teröre destek olanların karşısında sivil halkın değil silahlı kuvvetlerin, emniyet güçlerinin olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Hiçbir şekilde demokratik kurallardan vazgeçmeden, birilerinin söylediği gibi asla 1990’lara geri dönmeden, demokrasiyle güvenlik dengesini çok iyi bir şekilde dengeleyip bu işi en kısa sürede bitireceğiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Başbakanlık Yeni Bina'da açıklamalarda bulundu. Bu terör ortamına girilmesini hükümetin veya devletin istemediğini belirten ve kendilerine karşı bir kara propaganda yürütüldüğünü ifade eden Kurtulmuş, “Bu ortama girilmesini isteyerek, tercih ederek bilinçli bir şekilde ortaya koyan, terör örgütüdür. Her türlü yalanı meşru kabul ederek ‘Tek başına iktidar çıkmadığı için ya da seçim sonuçları istediği şekilde elde edilmediği için terör ortamını başlattılar’ şeklinde bir iftirayı, kara propagandayı başlattılar. Bunların açık bir yalan, iftira olduğunu bütün milletimiz biliyor” dedi.

-“BİR İNSANIN CANI DÜNYADAKİ BÜTÜN İKTİDARLARDAN ÇOK DAHA DEĞERLİDİR”-

Kurtulmuş, ne tek başına iktidar, ne iktidar koltuğu, ne de bir saniyelik iktidarın, bir insanın canından daha değerli olmadığını bilen, buna inanan insanlar olarak terörün her halükarda sona ermesi için mücadele ettiklerini aktardı. Bu ortamı yeniden diriltenin, çatışmayı yeniden başlatanın terör örgütünün kendisi olduğunun altını çizen Kurtulmuş, “Açık gerçek bu kadar netken, bunu çarpıtmaya çalışmak hiçbir şekilde akılla, izanla bağdaşmaz ve milletin insafıyla ve aklıyla dalga geçmek anlamına gelir. Terör örgütünün ortaya koyduğu bu kara propagandaya inanmak veya tesiri altında kalmak da kabul edilebilecek bir durum değildir. Bizler ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle siyaset yaparız. Bizim için bir insanın canı dünyadaki bütün iktidarlardan çok daha değerli çok daha önemlidir” şeklinde konuştu.

-“MEDYAYA YAPILAN SALDIRILARA ASLA MÜSAMAHA ETMEYECEĞİZ”-

Son günlerde basın yayın organlarına yapılan saldırıların kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Kurtulmuş, “Hükümet olarak bu olayların arkasındaki güçleri de kınadığımızı ifade ediyoruz” dedi.

Basın organlarının da sorumluluk sahibi olması gerektiğini belirten Kurtulmuş, "Bu ortamda söyledikleri her söze dikkat etmeleri, yazdıkları her cümleye dikkat etmeleri, her görüntüye dikkat etmeleri basın organlarının sorumluluğu altındadır. Basın organlarımızın her birinin bu sorumlulukla gazetelerini televizyonlarını yöneteceklerine inanıyoruz. Bu basın organlarının yayınları karşısında memnun olmayan insanlar olabilir. Ama memnun olmayanlar kendi memnuniyetsizliklerini kaba kuvvetle, terörle, basın organlarına yaptıkları birtakım saldırılarla ortaya koyamazlar. Bunu asla tasvip etmek mümkün değildir. Medyaya yapılan bu saldırıları kınıyoruz, kabul etmiyoruz ve bu saldırılara asla müsamaha etmeyeceğimizi ilgililer hakkında da soruşturma açılacağının bilinmesini açıkça ifade ediyoruz” diye açıkladı.

-“PARLAMENTODA TEMSİLCİSİ BULUNAN PARTİLERE ZARAR VERMEK KABUL EDİLEMEZ”-

Ortaya konulan tepkiler sırasında siyasi partilere ve vatandaşlara zarar vermemeye dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Başbakan Yardımcısı, dün yapılan saldırılara ilişkin şunları söyledi:

“Herhangi bir siyasi partinin mensuplarını, yapmış olduğu işleri benimsemiyor olabiliriz. Bunlara tepki koyabiliriz. Teröre karşı tepkimizi her halükarda demokratik usuller içerisinde dile getirmek hepimizin hakkıdır. Ama bunları yaparken demokrasinin önemli unsurlarından bir diğeri olan siyasi partilere zarar vermek, halktan oy alarak parlamentoya gelmiş olan, parlamentoda temsilcisi bulunan partilere zarar vermek, kabul edilebilecek şeyler değildir. Tepkimizi ortaya koyarız, siyasi partilerin tavırları varsa bunları siyasi dil, üslup ve jargon içerisinde yaparız ama özellikle içimizin yandığı bu günlerde bu tepkimizi milletimize yakışan vakar içerisinde ortaya koyarız.”

-“İÇİMİZ KAN AĞLAYACAK AMA BU VATANIN BİRLİĞİ İÇİN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”-

Birlik ve beraberlik mesajları veren Kurtulmuş “Biz hep beraber, birlikte barış içinde kardeşliğimizi, komşuluğumuzu, dostluğumuzu koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Bu topraklardan nice hainler geldi geçti, bu toprakları bölüp parçalamak isteyen nice örgütlü güçler geldi geçti. Bunların hepsi gelip geçecektir. Bu zor zamanları da atlatacağız. Birbirimize daha fazla kenetlenerek, terörün ve hainliğin karşısında dimdik durarak, içimiz kan ağlayacak ama bu vatanın birliği için yolumuza devam edeceğiz. Teröre inat, daima barış diyeceğiz” diye konuştu. (ANKA/OLÇ)

(HND/OLÇ)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.