Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli gündem özeti kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Uğur Ozan Gazioğlu

Başbakan Yıldırım: Belediyeler ve Valiliklerde De Benzer Uygulama Yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım, “Daha sonrasında bölücü terör örgütü ile bir şekilde iç içe olmuş, faaliyetlerine katılmış, destek vermiş, lojistik destek sağlamış yerel yöneticiler, devletin değişik kurumlarında benzer uygulamalar başlattık. İlk uygulaması Milli Eğitim’de başladı. İçişlerinde belediyeler ve valiliklerde de bölücülerle birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının bölücüler için kullanmış kamu görevlileri için de benzer uygulama yapılacak” dedi.
 
Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi önünde açıklamada bulundu. “Ülkemizde kardeşliği birliği yok etmeye çalışan terör örgütleriyle amansız mücadelemiz devam ediyor” diyen Başbakan Yıldırım, yüzde yüz güvenlik sağlanıncaya kadar Suriye’nin güneyinde güvenli bölge oluşturma faaliyetlerinin devam edeceğini ifade etti. Yurt içinde 12 bölgede terör örgütleri ile mücadelenin devam ettiğini söyleyen Yıldırım, 9 günlük bayram tatilinin başladığını anımsatarak, bayram süresince huzur ve güvenliğin sağlanması için çalışılacağını ifade etti.
 
Yıldırım, “Vatandaşlarımız bu bayram tatillinde memleketlerine gidecekler, tabi bunlar güzel şeyler, biz onların üzülmeden sevdiklerine kavuşmasını diliyoruz. Yollar çok güzel. Yolların kuralının olduğunu, kralının olmadığını unutmasınlar” şeklinde konuştu.
 
MEB’de Başladı, Belediye ve Valiliklerde Devam Edecek
 
PKK’ya yönelik temizlikteki kriterlerin ne olduğu sorusuna yanıt veren Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
 
“KHK’larda FETÖ ile irtibatlı olmuş, faal olarak çalışmış, kamuda istihdam edilenlerin memuriyetten çıkarılmasına ilişkin karar alındı, uygulamaya kondu. Daha sonrasında bölücü terör örgütü ile bir şekilde iç içe olmuş, faaliyetlerine katılmış, destek vermiş, lojistik destek sağlamış yerel yöneticiler, devletin değişik kurumlarında benzer uygulamalar başlattık. İlk uygulaması Milli Eğitim’de başladı. İçişlerinde belediyeler ve valiliklerde de bölücülerle birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının bölücüler için kullanmış kamu görevlileri için de benzer uygulama yapılacak.”
 
Cerablus’ta devam eden operasyona ilişkin konuşan Yıldırım, şu açıklamada bulundu:
 
“Cerablus’taki işimiz, bir, ülkenin güney hudutlarını emniyet altına almak. Başta DEAŞ olmak üzere diğer terör örgütleri sınır içlerimizdeki bölgelere ateş ediyorlar. Şu ana kadar 29 civarı vatandaşımız hayatını kaybetti. Diyarbakır’daki düğünde 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm bu tehditleri ortadan kaldırmak için Özgür Suriye Ordusuna ya destek verdik. İki, Suriye’nin toprak bütünlüğünü veya sınırlarını değiştirmek değil, korumak. Bu hususları sağlayıncaya kadar operasyonlarımız sadece DEAŞ’la değil diğer terör gruplarıyla da aynı şekilde devam edecek.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.