Başbakan Yıldırım: BM’nin Daha Aktif Olması Lazım

Başbakan Binali Yıldırım Arakan krizine ilişkin, “Yıllardan beri orada Müslüman olmaları nedeniyle katledilen kardeşlerimiz var bu konuda Birleşmiş Milletler’in daha aktif olması lazım. Şiddetle lanetliyoruz, er geç bunu yapanlar kanun, insanlık önünde hesabını verecektir” dedi.

Başbakan Yıldırım Bayram namazını Süleymaniye Camisi’nde kıldı. Namazın ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, bayramların huzurun ve kardeşliğin yeşerdiği müstesna günler olduğunu belirterek, vatandaşlardan bayramda kırgınlıklarını gidermelerini ve kucaklaşmalarını istedi. Şehit olan güvenlik görevlilerine rahmet dileyen Yıldırım, Arakan’da yaşanan krize ilişkin, “Yıllardan beri orada Müslüman olmaları nedeniyle katledilen kardeşlerimiz var bu konuda Birleşmiş Milletler’in daha aktif olması lazım” dedi.

“BUNU YAPANLAR KANUN, İNSANLIK ÖNÜNDE HESABINI VERECEKTİR”
Uluslararası platformda Myanmar yönetimine etkin müeyyidelerin getirilmesi gerektiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Aksi halde BM’nin güvenilirliği sorgulanır hale geldi. Daha da güven noktasında bu kurum insanlığın gözünde gittikçe alt sıralara düşecektir. Dolayısıyla uluslararası toplumun daha aktif olması lazım ve bu konuda farklı standardı terk etmesi lazım. Şiddetle lanetliyoruz, er geç bunu yapanlar kanun, insanlık önünde hesabını verecektir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.