Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Başbakan Yıldırım: Çözüm Mözüm Yok O Fırsatı Kaçırdılar

Başbakan Binali Yıldırım, “Hükümetimiz iç güvenliğin sağlanması konusunda hiçbir taviz vermeyecek. Çözüm mözüm yok kardeşim. Çözüm fırsatı vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar. Vatandaşla aramızdaki o hainleri çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği "65. Hükümeti̇n İlk Yüz Günü" değerlendirme toplantısında konuştu. Yıldırım’ın, tüm bakanlıkların 100 gün içinde yaptığı icraatlarını tek tek ele aldığı toplantı 1 saat sürdü. Çözüm süreci ile ilgili konuşan Başbakan, “Hükümetimiz iç güvenliğin sağlanması konusunda hiçbir taviz vermeyecek. Çözüm mözüm yok kardeşim. Çözüm fırsatı vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar. Vatandaşla aramızdaki o hainleri çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım’ın ve ilgili bakanların eklemeleriyle ifade edilen bakanlık icraatları, özetle şu şekilde oldu:

 Adalet Bakanlığı

15 Temmuz'da yaşanan terör girişiminden sonra, çok sayıda bu darbe girişimine iştirak edilenler gözaltına alındı, tutuklama kararları verildi, yargılamaları devam ediyor. 1 Temmuz'dan daha önce hüküm giymiş, cezalarını çekmiş, tahliyelerine 1 yıl kalanlar şartlı olarak çıkarılıyordu. İyi halleri devam edenlerin 1 yıl yerine, 2 yıl kala tahliyesine karar veren bir düzenleme yürürlüğe girdi. Dün akşam itibariyle 33 bin 838 hükümlü tahliye edildi.  20 Temmuz’dan itibaren istinat mahkemeleri yürürlüğe girdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

50 işçi ve altında çalıştıran işyerleri ve az riskli işyerlerine yönelik uyarıları dikkate alarak yenilendi. Beyin göçünü engellemeye yönelik Turkuaz Kart uygulaması yapıldı. İstihdam alanında önemli uygulamalar düzenlendi. İşbaşı eğitimi 6 aydan bir yıla çıkarılarak 205 bin vatandaşa istihdam sağlandı. Er ve erbaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması sağlandı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olanlara kanunen unvan verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 

Kooperatiflerin 640 milyon lira olan borcu 5 yıla yayıldı. Çiftçilerin bankalara ve kooperatiflere olan borçları 1 yıl ertelendi. Gübre ve mazotta KDV’nin kaldırılmasına ek olarak gübrede yüzde 17 indirim yapıldı. Tarımda havza bazlı desteklemeye geçilerek, mevsim, coğrafi şartlar ve bölgelere göre hangi ürünün nerede yetiştirileceğine bakanlık karar verecek, bu sayede havza bazlı üretim ile İlave 11 milyar liralık hasıla elde edilmiş olacak. Türkiye kalkınmayı tarımla sağlayacak. Tarım, hükümet için stratejik bir alan olarak ele alınacak. Genç tarım işçisi projesi başlatıldı. Damızlık ağırlıklı destekleme projesine geçiş yapılacak. Havza bazlı üretim yapan çiftçilere destekleme ekim ve hasat döneminde olmak üzere 2 kez yapılacak.

İçişleri Bakanlığı

Ülkenin her köşesinde vatandaşların can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar, saldırılar tamamen bitinceye kadar operasyonlara ara verilmeden devam edilecek.  Cazibe merkezleri oluşturulacak ve ciddi yatırımlar başlatılacak. Bölgedeki vatandaşların zarar gören konutları, binaları kısa sürede yapılacak ve 1 yılda tamamlanacak. Terör örgütünün verdiği 10 milyar dolarlık zarar 3 yıl içerisinde ortadan kaldırılacak. Hükümet, iç güvenliğin sağlanması konusunda hiçbir taviz vermeyecek.

Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlığı İçişleri'ne bağlandı. Operasyonlar sırasında 40 ton uyuşturucu ele geçirildi. 77 milyon kök kenevir imha edildi. Uyuşturucu işine bulaşan 8 bini aşkın kişi gözaltına alındı. Son bir ayda yapılan operasyonların sonucu 25 tane çalınmış araç bulundu. Mahallelerde ve çarşılarda bekçi sistemine geçilecek. Kalıcı korucu sistemi yaygınlaştırılacak. 145 ülke vatandaşı 52 bin DAEŞ şüphelisine giriş yasağı kondu. 3 bin 800 kişi sınırdışı edildi. Yerel yönetimlerin terör örgütüne verdiği destek karşısında alınacak önlemler kapsamında kayyum atanabilecek, yönetimleri kayyum marifetiyle sürdürülebilecek. Valilikler, İl Özel İdareleri belediyelerin erişemediği yerlere erişecek. 2017'den itibaren elektronik kimlik verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Turizmde işler yavaş yavaş toparlanıyor. Turizmden elde edilen bu yılki gelir 14 milyon lira oldu. Uçak şirketlerine verilen destek yılsonuna kadar uzatılacak. UNESCO’nun toplantısı İstanbul’da gerçekleşti. Tarihi ve kültürel miraslar anlamında Türkiye'nin listeye alınan eserleri 16'ya çıktı. Devlet tiyatroları önümüzdeki sezon tamamen Türk yazar ve sanatçıların eserleriyle sahne açacak.

Milli Eğitim Bakanlığı

Bu sene milli eğitimde sözleşmeli öğretmen uygulamasına gidilecek. 15 bin sözleşmeli öğretmen iş yapacak. 5 yeni üniversite kuruldu, 498 tane engelli öğretmen ataması yapıldı. 10 bin 291 yeni derslik hizmete girecek. OSB içindeki meslek okulları, OSB dışında açılsa da aynı haklara sahip olacak. Çıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamına alınacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 

56 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Orman varlığı artmaya devam edecek. 80 yeni tesis açıldı, 163 tane tesisin temeli atıldı. Kıbrıs’a su hattı yapıldı. Kıbrıs’la 3 yıllık yeni bir yardım programı onaylandı.

Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

100 gün içinde 2 büyük eser kazandırıldı. Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüsü. 214 km tek yol, 500 km sıcak asfalt yapıldı. 3 milyarlık yeni projeye başlandı, 5 milyarlık ihale yapıldı. Çanakkale 1915 köpsü için süreç başlatıldı. 18 mart 2017’de kazma vurulacak.

Sağlık Bakanlığı

1900 yeni yatak hizmete alındı. 467 yoğun bakım ünitesi, 270 yeni ambulans hizmet vermeye başladı. 11 bin yeni kadro ikdası yapıldı. 20 kadar şehir hastanelerinin inşaatları devam ediyor. Yozgat ve Mersin’de şehir hastaneleri hizmete açılacak. Hastane sisteminde, şehir hastaneleri sistemine geçilecek.

Milli Savunma Bakanlığı

Darbe girişiminden sonra yeniden yapılanma sürecine geçilerek, tamamen müstakil bir bakanlık olarak yapılandırıldı. Silahlı Kuvvetlerin yan işlerini artık MSB yapacak. Çevik, profesyonellerden oluşan ve her türlü tehdide hazır, daha uzmanlaşmış bir silahlı kuvvetler oluşturulacak. YAŞ yeniden yapılandırıldı. Askeri okulların lise ve orta kısımlarının kapatıldı.

Ekonomi Alanı

Ekonomi alanı bakanlıklarında çok önemli çalışmalar yapıldı. Vatandaşla devleti barıştırıldı. Faizler ve gecikmeleri kenara bırakıldı, bu kapsamda vergi barışı getirildi.  Yatırımcılar 10 yıl boyunca vergiden muaf tutulacak, vergi iadelerinde, enerji harcamalarında destek verilecek, yatırımın yapıldığı yer ücretsiz olarak yatırımcıya devredilecek. Bireysel emeklilikte otomatik katılım getirildi. Varlık Fonu kuruldu.  

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı 

15 Temmuz sonrası mağdurlara psikolojik destek veriliyor. Şehit yakınları ve gaziler için kendi alanlarında atamaları sürekli hale getirildi. Engelli atamaları gerçekleştirildi. Sosyal hizmet politikasının uygulanması için bin 500 personel alımı yapıldı. Çalışan anneler için kreş ve gündüz bakım evleri yaygınlaştırılacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.