Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Başbakan Yıldırım'dan BM Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü Mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, “Terörizm başta olmak üzere ekonomik kriz, çevre kirliliği, açlık, yoksulluk, göç ve insan ticareti gibi bütün dünyayı tehdit eden problemlerle mücadelede devletler arası mutabakatın sağlanabileceği yegâne merci Birleşmiş Milletler Teşkilatı’dır” dedi.

Başbakan Yıldırım, Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü üzerine bir mesaj yayımladı. Türkiye’nin kurucuları arasında yer aldığı Birleşmiş Milletler’in 72. kuruluş yıldönümünü kutladığını belirten Yıldırım, “Terörizm başta olmak üzere ekonomik kriz, çevre kirliliği, açlık, yoksulluk, göç ve insan ticareti gibi bütün dünyayı tehdit eden problemlerle mücadelede devletler arası mutabakatın sağlanabileceği yegâne merci Birleşmiş Milletler Teşkilatı’dır” dedi

“TÜRKİYE ÜÇ MİLYON SIĞINMACIYA GÖSTERDİĞİ MİSAFİRPERVERLİKLE KÜRESEL VİCDANIN SESİ OLMAKTADIR”

Başbakan Yıldırım’ın mesajı şu şekilde:

“Küresel barış ve güvenliğin temini, arabuluculuk, kalkınma, insani yardım ve çevre gibi birçok alanda çok önemli roller üstlenen Türkiye Cumhuriyeti, BM’nin kuruluş amaçlarının gerçekleşmesi için 72 yıldır üstün bir gayret göstermektedir. Türkiye, stratejik konumu, tarihi birikimi ve kültürel bağlarından kaynaklanan mesuliyet duygusuyla, bölgesinde ve bütün dünyada güven ve istikrarın hâkim olması için çetin bir mücadele vermekte ve üç milyon sığınmacıya gösterdiği misafirperverlikle küresel vicdanın sesi olmaktadır.

“BU ANLAMLI GÜNÜ İNSANLIĞIN BARIŞ VE REFAHI İÇİN VESİLE OLMASINI DİLEYEREK KUTLUYORUM”

Yıllardır terörle mücadele eden bir ülkenin başbakanı olarak, terörizmle mücadelenin ancak uluslararası işbirliği ve dayanışma ile başarılabileceğine inanıyorum. Birleşmiş Milletler’in kuruluş yıldönümü vesilesiyle hiçbir sınır tanımadan bütün insanlığın emniyet ve huzurunu tehdit eden terörü bir kez daha lanetliyor ve terörle mücadelede uluslararası işbirliği çağrımızı yineliyorum. Bu anlamlı günün insanlığın barış ve refahı için vesile olmasını dileyerek Birleşmiş Milletler Günü'nü kutluyor, bütün vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.