Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener esnaf

Başbakan Yıldırım'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, “O gün, emperyalist güçlere karşı istiklal mücadelesi vererek Çanakkale’yi geçilmez kılan milletimiz, bugün de mazlumların son sığınağı ve bütün insani değerlerin savunulduğu son kaledir” dedi.

Başbakan Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü, büyük bir onur ve heyecanla idrak ettiklerini belirten Yıldırım, “Çanakkale Zaferi, tarihimizin sayfalarına yazılan en kutlu destanlardandır. Dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirten bu zafer, tarihin akışını değiştirecek kadar büyük ve anlamlıdır” dedi.

-“MİLLETİMİZ, BUGÜN DE MAZLUMLARIN SON SIĞINAĞIDIR”-

Yıldırım, Türk milletinin 18 Mart 1915 tarihinde en güçlü zırhlarla, en ağır silahlarla donanmış bir ordunun nasıl dize getirilebileceğini dünyaya gösterdiğini belirterek, mesajında şunları kaydetti:

“Çanakkale Zaferi, milletimizin yeniden şahlanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırlamıştır. O gün, emperyalist güçlere karşı istiklal mücadelesi vererek Çanakkale’yi geçilmez kılan milletimiz, bugün de mazlumların son sığınağı ve bütün insani değerlerin savunulduğu son kaledir. Milletimizin birlik ruhu, devletiyle bütünleşen gücü ve birikimi tarihin akışını yeniden değiştirecektir. Buna bütün kalbimle inanıyorum.”

Başbakan Yıldırım, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutlayarak, şehitleri rahmetle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün gazileri ise şükranla andığını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.