Başbakan Yıldırım Diyarbakır'da Toplu AÇılış Töreninde Konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, “Diyarbakır’ın seçtiği belediye başkanı, Diyarbakır’ın dertleriyle uğraşması gerekirken, terör örgütüne destek vererek, lojistik destek vererek, sizin paralarınızı sizin kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Sizin paranızı terör örgütüne aktaranların lime lime burnundan getireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte geldiği Diyarbakır’da toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, 10 gün önce Diyarbakır’ın Tanışık köyünün Dürümlü mezrasına geldiğini hatırlatarak, “Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü bütün dünyaya göstermek için oradaydık. Şunu herkes iyi bilsin ve Diyarbakırlılar rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye terör belasından kurtulacak, Diyarbakır’ımız da geleceğe emin adımlarla yürüyecek” dedi.

 

 -“EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ TÜRKİYEYİ BÖLDÜRTMEYİZ”-

 PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu olmadığını belirten Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

 “Sizin sorununuz, Türkiye’nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik. Onun için buradayız. Şunu herkes iyi bilmelidir. Ekmeğimizi böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz ama ülkeyi böldürtmeyiz.”

 

 -“DİYARBAKIR’I YAKIP YIKANLAR BU YAPTIKLARINDAN PİŞMAN OLACAK”-

 Bugün Diyarbakır’da 60 trilyona varan eserlerin açılışının yapıldığını ifade eden Başbakan Yıldırım, bu eserlerin içinde ön büyüğünün ve en önemlisinin Diyarbakır Uluslararası Hava Limanı olduğunu söyledi. Yaklaşık 270 trilyona mal olan ve doğu ve güneydoğunun tek körüklü köprülü uluslararası hava limanının, Diyarbakır’a ve millete hayırlı olmasını dileyen Yıldırım,  buradan geçen ay Erbil’e ve Kıbrıs’a doğrudan seferlerin başladığını, önümüzdeki günlerde daha farklı yurtdışı noktalara da seferler başlayacağını duyurdu. Başbakan Yıldırım ,“Böylece Diyarbakır’ı yakıp yıkanlar, çukurlar kazanlar bir kez daha bu yaptıklarından pişman olacak” dedi.

  

-“14 YILDA YAPILAN HİZMET TUTARI 25 KATRİLYON”-

 Diyarbakır’a son 14 yıl içinde yapılan hizmetlerin tutarının 25 katrilyon olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

 

“Diyarbakır’da her alanda birçok hizmeti vatandaşımızın ayağına getirdik. Diyarbakır’ın 2002 yılında bölünmüş yolu sadece 37 kilometreydi 80 yılda. Peki, 14 yılda biz AK Parti iktidarı olarak Diyarbakır’a ne kadar bölünmüş yol yaptık? Tam 350 kilometre yol yaptık. 37 kilometreden 350 kilometreye. Diyarbakır’ı Mardin’e, Elazığ’a, Batman’a, Siirt’e, Şanlıurfa’ya bölünmüş yolla bağladık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik, kardeş yaptık, gönüldaş yaptık.”

 

-“10 BİN 500 KAPASİTELİ YURT AÇTIK, GENÇLERİMİZE YUVA KURDUK”-

 Diyarbakır’ın sadece ulaşımda değil, eğitimde de AK Parti iktidarında ilerleme kaydettiğini söyleyen Yıldırım, Selahattin Eyyubi Üniversitesinin Diyarbakır’a kazandırıldığını ifade etti.  “Teknoloji geliştirme merkezini Diyarbakır’a kazandırdık. 10 bin 500 kapasiteli yükseköğrenim yurdunu açtık, öğrencilerimize gençlerimize sıcak bir yuva kurduk” diyen Başbakan Yıldırım,  ilköğretimde ve ortaöğretimde 4 bin 660 yeni sınıf yapılarak okullardaki eğitim kalitesinin artırıldığını kaydetti. 

 

 -“204 BİN DÖNÜM ARAZİYİ SUYLA BULUŞTURDUK”-

 Diyarbakır’ın tarımda geçtiğimiz 10 yılda büyük destek aldığını belirten Başbakan Yıldırım, Faruk Çelik’in devam ettirdiği hizmetlerle tarımda hizmet almaya devam edileceğini söyledi. “Yapılan barajlarla, sulama göletleriyle Diyarbakır’da 204 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

 “Diyarbakır’da içme suyu problemi vardı, içme suyu yoktu. Diyarbakır’ın seçtiği belediye başkanı, Diyarbakır’ın dertleriyle, su problemiyle, kanalizasyon problemiyle, yol problemiyle uğraşması gerekirken, terör örgütüne destek vererek, lojistik destek vererek, sizin paralarınızı sizin kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz. Gereğini de yapacağız. Sizin dişinizden tırnağınızdan artırdığınız her kuruşun, size hizmet olarak geri dönmesi için ne gerekirse yapacağız. Sizin paranızı terör örgütüne aktaranların lime lime burnundan getireceğiz. Hesabını da soracağız.”

  

-“DİYARBAKIR DEMEK KARDEŞLİK DEMEKTİR”-

 Orman ve Su İşleri’nin Diyarbakır’da 24 milyon fidan diktiğini ifade eden Yıldırım, “Onlar gencecik fidanları indiriyor. Biz fidan dikiyoruz. Bu fidanları indirenlerin burnundan lime lime getireceğiz. Bunun hesabını sormaya hazır mısınız? İşte Diyarbakır, işte al yıldızlı bayrak, işte tek vatan, işte tek millet, işte tek devlet, işte tek bayrak.  Diyarbakır demek, kardeşlik demektir. Diyarbakır demek, Türkiye demektir. Diyarbakır, Türkiye’nin özetidir” şeklinde konuştu.

  

-“NE YAPARSANIZ YAPIN BAŞARAMAYACAKSINIZ”-

 Yıldırım, gündemlerinde Diyarbakır topraklarının tamamını suyla buluşturmak olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

 “Bakın Silvan barajımız var, 7 milyarlık proje. Terör örgütü bu projeyi yaptırmamak için elinden ne geliyorsa yapıyor, her türlü engeli çıkarıyor. Ama onlar ne yaparsa yapsın bu büyük millet, onlara pabuç bırakır mı? Silvan Barajını da suyla buluşturacağız. Diyarbakır ovalarının mümbit topraklarını bolluğa berekete kavuşturacağız. 2,5 milyon dönüm arazi suyla bollukla bereketle buluşacak, yıllık bir katrilyon 200 trilyon tarımsal kazanç sağlanacak. Onlar biliyorlar ki, Silvan Barajı demek, Diyarbakır’ın zenginlemesi demek. Onlar biliyorlar ki, bölünmüş yol demek, Diyarbakır’ın medeniyet yolculuğunda emin adımlarla ilerlemesi demektir. Onlar biliyorlar ki hava yolu demek, Diyarbakır’ın uluslararası uçuşlara açılması demek, dünyayla buluşması demek. Ne yaparsanız yapın, ister çukur açın, ister el yapımı bombalarla genç fidanlarımızı şehit edin, ister savunmasız sivil vatandaşlarımızı katledin. Ama başaramayacaksınız. Siz de başaramayacaksınız, sizin sırtınızı sıvazlayan iç ve dış işbirlikçileriniz, siyasi uzantılarınız da asla başaramayacak. Çünkü bu millet kadim medeniyetten geliyor. Bu millet bin yıldır Diyarbakır topraklarında, Malazgirt ovalarında bir olmuş, beraber olmuş. Tasada da, sevinçte de beraber olduk, bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Dost düşman bunu böyle bilsin.”

 

-“O DİYOR Kİ BEN TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIMCI OLURUM”-

 Diyarbakır çevre yolunun tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Biz çevre yolunu yaparken belediyeye diyoruz ki, bize yardımcı ol. O diyor ki, ‘ben terör örgütüne yardımcı olurum, Diyarbakır’ın hizmetleri beni ilgilendirmez’. Bakın Eğil’e köprü istiyorsunuz biliyorum, Eğil’e gemiyi karadan getirip oradan hizmet aldık mı, inşallah köprünüzü de yaparız. Diyarbakır-Adıyaman arasında Türkiye’nin dördüncü büyük köprüsünü, Nizibi Köprüsü’nü de yaptık. Hayırlı olsun.”

 

-“ESNAFA 3 TRİLYON ÖDEDİK”-

 Başbakan Yıldırım, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

 "Önümüzde güzel günler var. Yarınımız, bugünden daha güzel olacak. Geleceğimiz daha aydınlık olacak. Bakın Sur’un 6 mahallesini ne hale getirdiler. 15 mahalleden 6 tanesini bombalarla çukurlarla kazarak o tarihi eserlere zarar verdiler. Orada yaşayan 4 bin aileyi yerinden yurdundan ettiler. Ama biz milletin hizmetinde bir iktidar olarak AK Parti iktidarı olarak dedik ki, ‘insanı yücelt ki devlet yücelsin’. İşte o yaraları sarıyoruz. Esnaflarımıza zararlarını nakden 3 trilyon ödedik. 6 ay sonrasında 3 trilyon daha ödeyeceğiz. Esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz. Tarihimizden, ecdadımızdan bize miras kalan Sur’un o tarihi yapılarını, o gözbebeğimiz yapılarını en güzel şekilde yeniden yapacağız.

 

-“TERÖRE DESTEK VERECEĞİNİZE GELİN DE VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERİN”-

 Şimdi biz Sur’u yapmaya başlayınca hemen bir iftira, yalan kampanyası başlattılar. Dediler ki, ‘Sur’u peşkeş çekeceklermiş’. Hadi oradan. Siz teröre lojistik destek vereceğinize, gelin de biraz vatandaşın sesine kulak verin. Oy aldığınız vatandaşın dertleriyle dertlenin, terörün gece gündüz destekçisi olacağınıza bu masum halkın derdiyle dertlenin. Her şey gözünüzün önünde cereyan ediyor. Bunların hepsi gelip geçecek, ama bizim kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek.

Şundan emin olun ki, yıkılan her bina daha güzel yapılır. Ama yıkılan gönüller daha zor tamir edilir. Gönülleri de yapacağız, binaları da yapacağız, ülkemizin kardeşliğini, birliğini, beraberliğini de sağlayacağız. Bunu buradan dost düşman herkese ilan ediyoruz. Bizim yolumuz kardeşlik yoludur. Ben gelmedim kavga için benim işim sevi için aşkın yolu gönüllerdir gönüller yapmaya geldim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.