Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan çin abd Rowland

Başbakan Yıldırım: EYP Temizliğinde 3 Asker Şehit Oldu

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Zeytin Dalı başarıyla tamamlandı şu anda temizlik yapılıyor. Maalesef o terör unsurları sağı solu EYP’lerle tuzaklamışlar, bunların temizliği ile uğraşırken kayıplarımız da oluyor” diyerek, el yapımı patlayıcının patlaması nedeniyle üç askerin şehit olduğunu açıkladı.

Başbakan Yıldırım, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Projesi’nin tanıtım toplantısında konuştu. Savunma sanayindeki gelişmeleri değerlendiren Yıldırım, Türkiye’nin savunma sanayiinde dünya ölçeğinde şirketlerinin ve geçmişten gelen bir altyapısının olduğunu ifade ederek, “Bu altyapıyı değişen dünya şartlarına göre teknolojik gelişmelere göre uyumlu hale getirmeli. Bu dönüşümü gerçekleştirmek şu anda bu şirketlerin geleceğini belirleyecek” dedi. Yıldırım, insan faktörünün devreden çıktığı, bilişimin, yazılımın, alın teri yerine akıl terinin daha fazla kullanılacağı bir döneme girildiğini belirtti.

-“SADECE KAMUYA AİT FİRMALARLA BU İŞİ YAPAMAYIZ”-

Yıldırım, savunma sanayi ekosisteminin oluşturulmasına dikkat çekerek, “Sadece savunma sanayiinin kamuya ait firmalarıyla bu işi yapamayız. Bu artık eski model, bu geçti. Yeni model, herkesin işin içine dahil olması, belirli uzmanlıkların görev taksimi yapılarak belirli firmalara verilmesi. Demir yollarında ray bile yapamıyorduk, şimdi ray da yapıyoruz, lokomotif de yapıyoruz, birçok şeyi yapar hale geldik. Savunma sanayiinde de önümüzde böyle bir fırsat ve imkan var” şeklinde konuştu.

-“AFRİN HAREKATININ KADERİNİ YERLİ İHA VE SİHA’LAR DEĞİŞTİRDİ”-

Yerli ve milli bir savunma altyapısının gerekliliğinden bahseden Yıldırım, bu yönde atılan önemli adımların olduğunu belirterek, “Afrin Harekatı'nın kaderini değiştiren budur, bu silahlı, silahsız İHA’lar. Orada bir üstünlük oluşturduk. Karşı tarafa verilen mühimmatlar, silahlar bizim bu mukayeseli üstünlüğümüzün altında kaldı” dedi.

Yıldırım, Türkiye’nin saldırgan bir politikası olmadığını ifade ederek, “Türkiye’nin caydırıcı kabiliyeti mutlaka geliştirilmeli, savunma zaten şart ama caydırıcı kabiliyetimizi de geliştirirsek o zaman bölgesel krizlerin ve sorunların üstesinden daha kolay geliriz” diye konuştu.

-“TEHDİT NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ”-

Yıldırım, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin ise, “Zeytin Dalı başarıyla tamamlandı şu anda temizlik yapılıyor. Maalesef o terör unsurları sağı solu EYP’lerle tuzaklamışlar, bunların temizliği ile uğraşırken kayıplarımız da oluyor” dedi. Yıldırım, el yapımı patlayıcının patlaması nedeniyle üç askerin şehit olduğunu açıkladı.

Mücadelenin bitmediğini kaydeden Yıldırım, “Fırat’ın batısı aşağı yukarı şu anda kontrol altına alındı ama Fırat’ın doğusunda, Kuzey Irak’ta daha tehdit devam ediyor. Tehdit neredeyse biz oradayız” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.