Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 terörist AİLE galatasaray kılıçdaroğlu pkk abd rusya tesk genel başkanı bendevi palandöken

Başbakan Yıldırım: Fatih Sultan Mehmet Ve Şanlı Ordusunu Minnetle Yad Ediyorum

Başbakan Binali Yıldırım, “İstanbul'un fethinin yıldönümünde, Fatih Sultan Mehmet ve şanlı ordusunu rahmetle ve minnetle yad ediyor, bütün vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum” açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım, İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında fetih yıldönümünü kutlayan Yıldırım, 29 Mayıs 1453’ün Türk ve dünya tarihinin dönüm noktası olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“İstanbul'un fethi, siyasi, sosyal ve kültürel neticeleri itibarıyla dünya tarihine yeni bir istikamet belirlemiştir. Büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet, kararlılığı, akılcı hamleleri, askeri dehası ve başarılı stratejisi ile İstanbul'u fethetmiştir. Fethin ardından Osmanlı Devleti'nin başkenti olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet'in adaletli yönetimi altında, farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı bir bilim, kültür ve sanat merkezi haline gelmiştir.

“İSTANBUL CAZİBESİ YÜKSEK BİR DÜNYA ŞEHRİDİR”
Ev sahipliği yaptığı her bir medeniyetin eserlerini özenle koruyarak günümüze taşıyan İstanbul, tarihi, kültürel ve sanatsal zenginlikleriyle eşsiz bir hazinedir. Dünyanın en güzel şehri olan İstanbul, ülkemizin iş, finans, ticaret, sanat ve kültür merkezi olarak günümüzde de gelişmesini sürdürmekte, cazibesi yüksek bir dünya şehridir. İstanbul'un fethinin yıldönümünde, Fatih Sultan Mehmet ve şanlı ordusunu rahmetle ve minnetle yad ediyor, bütün vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.