Öne Çıkanlar terörist MSB Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu deprem Kovid19 cumhurbaşkanı

Başbakan Yıldırım: Gelsinler Yavuz Sultan Selim’i Görsünler

Başbakan Binali Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu o büyük günde dedi ki ‘Bu köprü 3 yılda bitecek’ 2 yıl sonra gazetenin birinde, ‘Köprüden geriye 2 tane kule kaldı’, bugün o başlıkları atanlar, gelsinler İstanbul’un köprüsünü görsünler, Yavuz Sultan Selim’i görsünler” dedi.

Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışına katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Yıldırım, “Bugün 26 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal’in Büyük Taaruz’unu başlattığı günün yıldönümü. Büyük Taaruz’la bütün dünyaya Türk’ün asla ve asla esareti kabul etmeyeceğini gösteren gündür. İşte bugün, Alparslan’ın ordularının, Gazi Mustafa Kemal’in ordularının ve günümüzdeki onların temsilcilerinin Fırat Kalkanı’nın operasyonunu yürüttüğü gündür” ifadelerini kullandı.

“Korksaydık 15 Temmuz Gecesi Bir Daha Aydınlanmayacaktı”

29 Mayıs 2013’te köprünün temelinin atıldığını hatırlatan Yıldırım, “11. Dönem Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu o büyük günde dedi ki ‘Bu köprü 3 yılda bitecek’ 2 yıl sonra gazetenin birinde, ‘Köprüden geriye 2 tane kule kaldı’, bugün o başlıkları atanlar, gelsinler İstanbul’un köprüsünü görsünler, Yavuz Sultan Selim’i görsünler. Yavuz Sultan Selim, o büyük padişah ne diyor biliyor musunuz? Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklıksa ölüme götürür. Eğer biz korksaydık, bu aziz millet korksaydı 15 Temmuz gecesi bir daha aydınlanmayacaktı” dedi.

“Hepsi Yavuz Diyecek”

Köprünün yarın hizmete gireceğini belirten Başbakan Yıldırım, “Köprünün özelliği şu şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, TIR’lar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek. Hepsi Yavuz diyecek. Yavuz Selim Köprüsü’nden geçecekler ve böylece İstanbul’un trafiği de biraz daha rahatlayacak. Bir uçtan da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçince hemen önlerine Osman Gazi çıkacak oradan da körfezi geçecekler, ver elini Bursa, ver elini İzmir” diye konuştu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.