Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Başbakan Yıldırım Suudi Bakan Jubeir'i Kabul Etti

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Bin Ahmed Al-Jubeir’i kabul etti. Görüşmede ekonomi, enerji ve ulaştırma alanlarındaki işbirliği ile bölgesel gelişmeler ele alındı.

Başbakan Yıldırım, bugün Çankaya Köşkü’nde Suudi Bakan Jubeir’i kabul etti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım görüşmede, Suudi Arabistan ile Türkiye’nin her alanda “derinleşen” ilişkilerinden, bu bağlamda işbirliğine boyut kazandıran Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi ilk toplantısının iki ülke Dışişleri Bakanları başkanlığında bugün gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Askeri, güvenlik ve terörle mücadele konularında işbirliği ve Suudi Arabistan’ın FETÖ ile mücadeledeki desteğinin yanı sıra, ekonomi, enerji ve ulaştırma alanlarındaki işbirliği konularına da değinilen görüşmede, bölgesel gelişmeler ve işbirliği platformları ele alındı. Öte yandan, Suudi heyet ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Türkiye ile dayanışmalarının devamına vurgu yaptı ve bölgesel işbirliğinin sunduğu “fırsatlara” değindi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.