Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan

Başbakan Yıldırım’dan İdam Yorumu: “Mesajı Aldık”  

Darbe girişimi protesto etmek isteyen göstericiler ile Kızılay meydanında bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşların, “İdam isteriz” diyerek bağırmaları üzerine, mesajı aldıklarını belirtti.
 
Siyasilerin çağrısıyla vatandaşlar, 15 Temmuz Cuma günü yaşanan darbe girişimini protesto etmek için kent meydanlarına toplanıyor. Ankara’da, Kızılay meydanında toplanan insanlara gece yarısından sonra seslenen Başbakan Yıldırım,  “Siz 15 Temmuz'daki darbe girişimini yok eden ve milletin sesini dünyaya duyuran aziz Türk milletinin evlatlarısınız” diye hitap etti.
 
“Mesajı Aldık”
 
Açıklama yaparken, sesinin kısık olduğu fark edilen Yıldırım, “Sesimizi kısabilirler ama milleti dize getiremezler” diyerek başladı. Alanda bulunan vatandaşların, “İdam isteriz” diyerek bağırmaları üzerine, Başbakan Yıldırım  mesajı aldıklarını belirtti.
 
Milletinin üzerine bombayla, mermiyle, tankla, tüfekle saldıranların Türk askeri olmayacağının altını çizen Yıldırım, darbeciler için, “Bunlar asker elbisesi içerisinde canilerdir, teröristlerdir ve bunların hesabı görülecek. En şiddetli şekilde bunlar, yaptıklarının hesabını verecekler” ifadelerini kullandı.
 
Yıldırım konuşmasında darbe girişiminde bulunan askerler ile diğerlerinin karıştırılmaması gerektiğini vurgularken, “Sizden bir istirhamım var, çok önemli. Şimdi bu darbe kalkışmasını yapan paralel çetenin adamları ile şerefli Türk ordusunu karıştırmayın. Hiç merak etmeyin bunlar eninde sonunda yaptıklarının hesabını verecekler” şeklinde konuştu.
 
Yıldırım, 15 Temmuz'dan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurgulayarak, bu günün demokrasi bayramı olduğunu ve bayramın doya doya kutlanmasını istedi.
 
“Kökleri Kazınıncaya Kadar Uyku Haram”
 
Yıldırım, vatandaşlara gündüz işe gidilmesi akşam da meydanlarda nöbete devam edilmesi çağrısında bulundu. Yıldırım, “Bunların kökünü kazıyıncaya kadar bize uyku yok. Uyku haram” diye konuştu. Bu darbe girişiminin Türkiye’de bir şeyi daha ortaya koyduğunu belirten Başbakan Yıldırım, onun, “Darbeye karşı bütün partilerin hangi görüşte olursa olsun bir araya gelmesi, kol kola girmesi, hep birlikte haykırması” olduğunu söyledi.

“Ben milletim adına, ülkem adına, bu alçakça darbe girişimine karşı parti farkı gözetmeksizin ülkücüsü, milliyetçisi, demokratı, liberali her kesimden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanan Yıldırım, “Çünkü biz darbecilere ve dünyaya bir şey söyledik, işte Türkiye budur, mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruattır. Burada bu nöbet bu soysuzların kökünü kazıyıncaya kadar devam edecek. Ülkemize, milletimize, ordumuza sahip çıkacağız. Biz, alçakların önünde eğilmeyiz, Hakk'ın önünde eğiliriz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.