Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon kemal kılıçdaroğlu

Başbakan Yıldırım’dan Sakarya Zaferi Mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, “Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Sakarya Zaferi'nin 96. yıldönümünde, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Sakarya Zaferi’nin 96. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kahramanlığın, şecaatin, hamiyetin ve fedakârlığın milli-manevi nişanelerini taşıyan destanların büyük millet olmanın en belirgin tezahürü olduğunu belirten Yıldırım, “Türk Milleti, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek şanlı tarihini İstiklal Harbi Destanı ile süslemiştir” değerlendirmesinde bulundu.

“ORDUMUZ SAKARYA'DA DA BENZERSİZ BİR CESARET VE FEDAKÂRLIK ÖRNEĞİ GÖSTERMİŞTİR”
Sakarya Zaferi’ni istiklal mücadelesinin en kritik aşamasında kazanılan ve nihai zaferi müjdeleyen bir destan olduğunu bildiren Başbakan Yıldırım şunları kaydetti:
“Mustafa Kemal Paşa komutasındaki ordumuz, Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında olduğu gibi Sakarya'da da benzersiz bir cesaret ve fedakârlık örneği göstermiştir. 21 gün süren şiddetli çarpışmaların ardından elde edilen zafer, halkımıza büyük moral ve güç kazandırmıştır. İstiklali uğruna çok çetin mücadeleler veren, ağır bedeller ödeyen milletimiz, vatanını düşman işgalinden kurtarmayı başarmıştır. Meclisimiz,  askeri ve siyasi bakımdan önemli gelişmelere vesile olan bu büyük zaferin ardından Mustafa Kemal Paşa’ya ‘Mareşallik’ rütbesi ve ‘Gazilik’ unvanı vererek tarihi bir karara imza atmıştır.”

“ŞER ODAKLARI KARŞISINDA AZİM VE KARARLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ”
Sakarya’da sergilenen azim ve kararlılığın bugün de milletin ilham kaynağı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Cumhuriyetimizi korumak ve yeni başarılarla daha da güçlendirmek için büyük bir azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hâkim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Sakarya Zaferi'nin 96. yıldönümünde, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımı muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.