Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

Başbakan Yıldırım’dan Söğüt’te Birlik Mesajı

Başbakan Binali Yıldırım birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Birliğimize kast eden gücümüzü dağıtan, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara buradan Söğüt Meydanından sesleniyorum; asla kazanamayacaksınız, bu milleti kardeşliğini asla bozamayacaksınız, bu şanlı bayrağı asla indiremeyeceksiniz, bu ezanları asla susturamayacaksınız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 736. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katıldı. Törende konuşan Yıldırım, ulu çınarın gölgesinde tarihin en önemli hadiselerinden birinin anılması için bir arada olunduğunu belirterek Söğüt’ün sadece tarihi bir mekan olmadığını, büyük medeniyet çınarının temeli olduğunu ifade etti. Gönül bağlarının daha güçlendirileceğini kaydeden Yıldırım, “Birliğimize kast eden gücümüzü dağıtan, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara buradan Söğüt Meydanından sesleniyorum; asla kazanamayacaksınız, bu milleti kardeşliğini asla bozamayacaksınız, bu şanlı bayrağı asla indiremeyeceksiniz, bu ezanları asla susturamayacaksınız” dedi. Millete büyük görev düştüğünü belirten Başbakan Yıldırım, adaletin, kardeşliğin sesinin yükseltilmesi gereken bir dönemden geçildiğini anlattı. Milletin her zaman zulüm karşısında adaletin yanında olduğunu belirten Yıldırım, “Bizim medeniyetimiz sevgidir, ilimdir, irfandır, barıştır, kardeşliktir. Biz yeryüzünde ayrılık tohumları eken, fesat çıkaranlara yıllar boyunca aynı kalp atışları ile, aynı yüce değerler etrafında, aynı ufka yönelerek cevap verdik. Devlet gücünü, insanı yüceltmekten alır” diye konuştu.

“Türkiye Artık Yeni Hedeflere Yelken Açtı”

Değerlerine yabancılaşan FETÖ terör örgütü mensuplarının, 15 Temmuz gecesi millete acı yaşatmak istediğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Demokrasiye, cumhuriyete sahip çıkan bu büyük millet Türk milletidir.  Genç kuşaklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, gazi ve şehitlerimizin mukaddes emanetine bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Söğüt ruhu, 15 Temmuz’da tekrar dirilmiştir. Yeniden diriliş, yükselişin miladıdır 15 Temmuz. İhanet odaklarını saldırdıkları, saldıkları zehri devletin damarlarından temizleyen Türkiye artık yeni hedeflere, yeni ufuklara yelken açmıştır” dedi.

Arakan’a, Filistin’e, Kudüs’e de sahip çıkılacağını söyleyen Yıldırım, nerede bir mazlum varsa onun yanında onun yanında olunacağını, nerede zulüm, vahşet varsa onun da karşısında olunacağını ifade etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.