Öne Çıkanlar çin Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik Hakkari ak parti pkk 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Acıbadem Ankara Hastanesi

Başbakanlık Koltuğuna Son Kez Esma Didesu Taşyürek Oturdu

Bugün Bakanlar Kurulu çocuklardan oluştu. Başbakanlık koltuğuna son kez Esma Didesu Taşyürek oturdu. Taşyürek, 24 Haziran seçimine ilişkin, “Atatürk, bu milleti bizlere emanet etti her ne olursa olsun Türkiye milleti yaşayacak ve halk, milletimiz hakkında en doğru olanı seçecek” dedi.

Başbakan Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü'nde çocukları kabul etti. Yıldırım’ın ve bakanların koltuklarına çocuklar oturdu. Yıldırım, gençlerin ve çocukların en iyi şekilde yetişmesi için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere diğer bakanların var gücüyle çalıştığını ifade ederek, çocukların 23 Nisan bayramını kutladı ve sözü başbakanlık koltuğunda oturan Esma Didesu Taşyürek’e bıraktı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Başbakanlık makamının kaldırılması nedeniyle koltuğa oturan son çocuk başbakan Esma Taşyürek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet egemenliğini hakim kılmak için 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığını ve bugünü çocuklara armağan ettiğini belirterek, “Dünyadaki tüm çocukların hayranlıkla baktığı bir bayrama sahip olan bizler çok güzel bir ülkenin çocuklarıyız. Bu duygularla hepimize güzel, mutlu nice bayramlara diliyor dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı dünya çocuklarıyla paylaşan tek ülke olmanın gururunu bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına, bu ülke için canlarını ortaya koymuş aziz şehitlerimize ve gazilerimize saygılarımı sunuyorum” dedi. Başbakan Yıldırım’a da teşekkür eden Taşyürek, neşe, huzur dolu bayramlar dilediğini ifade etti.

 “24 Haziran seçimi sonrası Türkiye yeni bir sisteme geçecek, son kez Başbakanlık koltuğunda oturuyorsunuz bu konuda neler düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Taşyürek, “Atatürk bu milleti bizlere emanet etti her ne olursa olsun Türkiye milleti yaşayacak ve halk, milletimiz hakkında en doğru olanı seçecek” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.