Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti Sıkıntı Dünya Çalışan Gazeteciler Günü

Başbakanlıktan operasyonlara yönelik açıklama

-Başbakanlık, Suriye’deki DAEŞ terör örgütü ile Kuzey Irak’taki PKK terör örgütüne hedeflerin etkili olarak vurulduğunu, 22 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucu ise terör örgütlerine mensup toplam 320 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

ANKARA (ANKA) –Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gece 2.20’de Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi. Başbakanlık, Suriye’deki DAEŞ terör örgütü ile Kuzey Irak’taki PKK terör örgütüne hedeflerin etkili olarak vurulduğunu, 22 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucu ise terör örgütlerine mensup toplam 320 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Toplantıda operasyonları yürütmekte olan birimler Davutoğlu’na gelinen aşama ve sürecin bundan sonraki safahatına ilişkin brifing verdi. Başbakanlık’tan sabah erken saatlerde toplantıya ilişkin bilgilendirme yapıldı. Başbakanlık açıklamasında, operasyonların devam etmekte olduğu bildirilirken şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini, güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlar yurtiçi ve sınır ötesi olarak sürdürülmektedir.

Türk Hava Kuvvetleri tarafından gece boyu devam eden harekâtta Suriye’deki DAEŞ terör örgütü ile Kuzey Irak’taki PKK terör örgütü hedefler etkili olarak vurulmuştur.

İcra edilen hava harekâtında Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil’deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur.”

-KARA HAREKÂTI-

Açıklamaya göre ayrıca, icra edilen hava harekâtı ile eşzamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alındı.

Konuyla ilgili, “Uluslararası hukuk çerçevesinde milli egemenliğimizi korumaya dönük meşru adımlarımıza ilişkin olarak sınır ötesi harekâtla ilgili başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere uluslararası kuruluşlar ile dost ve müttefik ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığımız aracılığı ile gerekli girişimler ve bilgilendirmeler yapılmıştır” denildi.

Yurtiçinde İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince yürütülmekte olan operasyon sonucu da, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandtaşlara ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen 320 kişi gözaltına alındı. (ANKA)

(HND/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.