Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

BASK'tan ortak eylem çağrısı

ANKARA(ANKA) - BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu), “Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi kimsenin bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi hep beraber haykıracağımız ortak eyleme çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

BASK, Dağlıca ve Aralık saldırılarına ilişkin bir bildiri yayınladı. Dağlıca’da 16 askerin, Aralık’ta 14 polisin şehit edilmesinin ve onlarcasının yaralanmasının sabırları taşırdığı belirtilen bildiride, “Gözü yaşlı anneler, babalar, kardeşler, eşler ve çocuklar, sıra sıra dizilmiş şehit tabutları tahammül sınırlarımızı zorlamaktadır. Kamu binalarına, karakollara ve güvenlik personeli taşıyan araçlara yapılan insaf ve insanlık dışı saldırılar, yol kesmeler, sivil araçların ve iş makinalarının yakılması, altyapının tahribi, adam kaçırmalar, ailesi ve çocuklarının yanında kamu görevlilerinin infaz edilmesi ve benzeri acımasız ve insanlık dışı eylemler halkımızı infiale sürüklemektedir. Olayların seyri, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan herkesin tehdit altında olduğunu göstermektedir. Terörün, terör örgütlerinin ve onların hamileri ile yerli işbirlikçilerinin bin yıllık birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmayı, Türkiye’yi parçalamayı hedeflediği açıktır. Türkiye ve Ortadoğu üzerinde tarihi emelleri olanların da terör örgütlerini beslediği ve her araçla desteklediği açıktır. Petrol yağması ve Ortadoğu haritasının yeniden şekillendirilmesi uğruna, asırlardır milyonlarca insanın felaketini çıkarlarına kurban eden emperyalist mihrakların, her gün yeni piyonlarını sahaya sürmekte kararlı oldukları anlaşılmaktadır. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi kimsenin bozmasına asla izin v ermeyeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi hep beraber haykıracağımız ortak eyleme çağırıyoruz” denildi.

-“HERKESİ UYANIK VE HAZIR OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”-

 “Üzerinden yüzyıl geçse bile hatırlatmak isteriz ki, Sevr’i hortlatmak isteyenlerin hayallerini, Türk Milleti olarak kursaklarında bırakmaya kararlıyız” denilen bildiride şunlar kaydedildi:

“Bir yandan bölücü ve ayrılıkçı hareketlerin tırmandırılmasına, öte yandan sınırlarımızın dışında yürütülmekte olan kirli savaşın Türkiye’ye taşınmasına verilen açık destekler, eski defterlerin açıldığını ve tarihi hesaplaşmaların devam ettirileceğini, araç olarak da terör örgütlerinin kullanılacağını göstermektedir. Kut’ül Amare’den, Çanakkale’den ve son olarak İstiklal Savaşı’ndan yeterli dersi çıkaramayanlara yeni dersler vermeye hazır olduğumuz bilinmelidir. BASK olarak, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan, adı, soyadı, etnik kökeni, dini, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun,  herkesi uyanık ve hazır olmaya çağırıyoruz. Toprağın altında koyun koyuna yatanların çocukları, toprağın üstünde yan yana ve el ele, kaderde, kıvançta, tasada ortak yaşamaya mahkûm ve mecburdur.  Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi kimsenin bozmasına asla izin v ermeyeceğiz.”

-“GÜN, GRUP VE PARTİ ÇIKARLARININ DEĞİL ÜLKE ÇIKARLARI ETRAFINDA TOPLANMA VAKTİDİR”-

Siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini “uyarıların” yer aldığı bildiride, “Gün, grup ve parti çıkarlarının değil ülke çıkarları etrafında toplanma vaktidir. Gün, birbirinin hatasını aramak değil affetmek günüdür.  Gün, ayrışma değil, kucaklaşma günüdür. Gün, Devletimizin bekası, milletimizin birliği ve vatanımızın bölünmezliği uğruna affetmenin, kenetlenmenin ve kucaklaşmanın günüdür. Amacı, araçları ve yöntemleri ne olursa olsun terörün ve teröre desteğin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Terör konusunda gösterilecek en ufak müsamahanın, gaflet ve dalaletin ihanetten farksız olmayacağı bilinmelidir. Parlamento içinde ve dışında olan partileri, meslek kuruluşlarını, sendikaları, vakıfları, dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarını terörü lanetlemeye, barışa ve huzura yönelen saldırılara dur demeye çağırıyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi hep beraber haykıracağımız ortak eyleme çağırıyoruz. Bu vesile ile bir kere daha kahraman şehitlerimize rahmet, başta aileleri olmak üzere milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi. (ANKA)

(ÖZ/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.