Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik

Bayramda Trafik Kazalarına Dikkat

Medline Sorumlu Müdürü Koray Akay, Ramazan Bayramı tatilinde trafik kazalarının yaşanmaması için önemli tavsiyelerde bulundu.
 
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak belirlenmesiyle binlerce kişi bayram tatilinde yollara düşecek. Medline Sorumlu Müdürü Koray Akay, bayram tatilinde trafik kazalarının yaşanmaması için sürücülere önemli uyarılarda bulundu.
 
Trafik kazalarının en önemli nedenlerinin uykusuzluk, yorgunluk, aşırı hız, alkollü araç kullanımı, hatalı sollama ve cep telefonu ile konuşma/mesajlaşma olduğunu vurgulayan Akay, “Herhangi bir kaza ile karşılaşmamak için yola çıkan vatandaşların, iyi uyumuş, dinlenmiş ve hafif yemek yemiş olmaları gerekiyor. Ağır yemek vücudu yorarak ağırlığa ve uyuklamaya neden olabilir. Bu şekilde yola çıkmamalı. Ayrıca, uzun yolun yoruculuğundan dolayı sık aralıklarla mola vererek dinlenmek ve uykunun alınması oldukça yararlıdır” dedi.
Son yıllarda bayram tatillerinde yaşanan ölümlü trafik kazası sayısının azalmasına rağmen yaralanmalarda artış olduğunu belirten Akay, can kaybı yaşanmamasının sebeplerinden birisinin doğru acil müdahale olduğunu ifade etti.

Doğru İlkyardım
 
Akay, meydana gelen trafik kazalarındaki ölüm ya da sakatlıkların en önemli sebebinin bilinçsiz yapılan ilkyardım olduğunu belirterek, “Bir trafik kazası yaşandığı anda yapılacak en doğru hareket, sakin davranarak hemen konunun uzmanlarını aramaktır. Kazaya şahit olanlar genelde ambulans gelene kadar yardımcı olmak adına hemen yaralıya müdahale etmeye kalkışabilirler. Bu noktada yapılacak en önemli şey, gözle görünenin dışında farklı bir yaralanma da olabileceği için bilgisizce müdahale etmemek ve acil sağlık kurumlarını aramaktır” ifadelerini kullandı.
 
Trafik Kazalarında Doğru İlkyardım Müdahaleleri Nelerdir?
Koray Akay trafik kazalarında yapılacak doğru ilkyardım müdahalelerini şu şekilde sıraladı:

Aracın yanması gibi bir tehlike yoksa kazazede asla oynatılmamalı, ambulans gelene kadar beklenmelidir.
Kazazedenin solunum yollarının (ağız, gırtlak, soluk borusu) açık olması için öncelikle soluk alıp almadığına bakılmalıdır. Eğer yerde yatıyorsa başı geriye yatırılmalı; yana doğru çevrilmelidir.
Solunum yollarında herhangi bir sorun olmamasına rağmen soluk alıp vermemesi durumunda suni teneffüs yapılmalıdır.
Yaralı uyanık tutulmalı ve yalnız bırakılmamalıdır.
Kopan bir uzuv varsa, uzuv bir poşete konarak ağzı sıkıca kapatılmalı ve içinde buz bulunan başka bir poşetin içine konulmalıdır.
Kolda kırık varsa, bir gazete ya da dergi oluk şekline getirilerek kol içine yerleştirilmeli; ardından bir bezle bağlanarak, yaralının omzuna asılmalıdır.
Bacakta kırık varsa yaralı, olduğu pozisyonda tutulmalı fakat başı her iki yandan desteklenmelidir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.