Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

BDDK 100 Personel Alacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalar yeminli murakıp yardımcısı, bankacılık uzman yardımcısı ve BDDK uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan ilanla BDDK, bankalar yeminli murakıp yardımcısı için 45, bankacılık uzman yardımcısı için 45 ve BDDK uzman yardımcısı için 10 olmak üzere toplam 100 personel alacağını duyurdu.

Sözlü ve yazılı olarak iki aşamada yapılacak sınavın yazılı aşaması 8-9 Nisan 2017 tarihlerinde iki gün sabah ve öğleden sonra oturumları halinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. Giriş sınavının yazılı aşamasının yeri, sınava katılmaya hak kazanan adaylara; sözlü aşamasının tarih ve yeri ise yazılı sınavı kazanan adaylara Kurumun resmi internet sitesinden (www.bddk.org.tr) duyurulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

BDDK’ya alınacak personeller için genel ve özel başvuru şartları şöyle sıralandı:

“Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilgisi bulunmamak, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre müflis olmaması, konkordato ilân etmiş olmaması, uzlaşma suretiyle yeniden yapılandırma başvurusunun tasdik edilmiş olmaması ya da hakkında iflasın ertelenmesi kararı verilmiş olmaması, 5411 sayılı Kanunun 71 inci maddesi uygulanan bankalarda veya bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (Fon) devredilmiş olan bankalarda nitelikli paya sahip olmaması veya kontrolü elinde bulundurmaması.

Bankalar yeminli murakıp yardımcısı ve bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık alanı) için; üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği,
Bankacılık uzman yardımcısı (hukuk alanı) için; en az dört yıllık fakülte ve yüksekokulların hukuk,

Bankacılık uzman yardımcısı (bilişim alanı) için; üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, matematik, istatistik, istatistik ve bilgisayar,

2015 ve 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının, Bankalar yeminli murakıp yardımcısı için; “KPSSP26, KPSSP35, KPSSP40, KPSSP45, KPSSP53, KPSSP56 veya KPSSP71” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve en yüksek puanlı 900 kişi içerisinde bulunmak.

Bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık alanı) için; “KPSSP22, KPSSP35, KPSSP40, KPSSP45, KPSSP53, KPSSP56 veya KPSSP71” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve en yüksek puanlı 340 kişi içerisinde bulunmak.

Bankacılık uzman yardımcısı (bilişim alanı) için; KPSSP4, KPSSP5, KPSSP6, KPSSP7, KPSSP8, KPSSP16, KPSSP17, KPSSP18, KPSSP25” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği veya dengi bölümlerden başvuran en yüksek puanlı 200 kişi, endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, matematik, istatistik, istatistik ve bilgisayar bölümleri veya dengi bölümlerden başvuran en yüksek puanlı 200 kişi içerisinde bulunmak.

Bankacılık uzman yardımcısı (hukuk alanı) için; “KPSSP11, KPSSP20, KPSSP21, KPSSP79 veya KPSSP103” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve en yüksek puanlı 160 kişi içerisinde bulunmak.”

SINAV BAŞVURUSU

Başvurular, 27 Şubat 2017 saat 14.00’te başlayıp, 10 Mart 2017 saat 16.00’da sona erecek. Başvurular, Kurumun resmi internet sitesinden (www.bddk.org.tr) ulaşılabilecek "Başvuru Formu"nun doldurulması suretiyle elektronik ortamda yapılacak. Başvurular üzerinde yapılacak inceleme sonucu, yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Kurumun resmi internet sitesinde (www.bddk.org.tr) duyurulacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.