Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vakıfbank chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti ankara

BDDK Dolandırıcıların Son Numarası İçin Uyardı

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu (BDDK) masraf, komisyon ve kart aidatları gibi giderlerin geri ödeneceğini söyleyen dolandııcılara vatandaşın itibar etmemesi için bir basın duyurusu yayınladı. BDDK böyle ödemeler olacağında izledikleri yol ve halkın bu durumla karşı karşıya geldiklerinde izleyecekleri yol hakkında bilgiler verdi.

BDDK yaptığı açıklamasında, ''Son günlerde, Kurumumuza ulaşan şikayetler ve basın yayın organlarında yer alan haberlerden, kendilerini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) personeli, Türkiye Bankalar Birliği çalışanı, danışmanlık şirketi yetkilisi, banka/sigorta yetkilisi, polis veya avukat vb. olarak tanıtan kişilerin, banka müşterilerine çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak bankacılık ürünlerine ait masraf ve komisyonlar ile kredi kartı aidatlarının iadesini sağlayacakları, ödül verecekleri, para iadesi yapacakları, banka hesaplarında sorun olduğunu söyleyerek bu sorunları giderecekleri vb. vaadlerde bulundukları anlaşılmıştır'' dedi.

 

BDDK basın açıklamasına, ''Bu suretle veya başka herhangi bir suretle banka müşterilerinin kişisel bilgilerini temin eden kişilerin haksız kazanç sağlama yoluna gitmeyi amaçladıkları görülmektedir. Önemle belirtmek gerekir ki; Kurumumuz tarafından vatandaşlarımız telefonla aranmamakta ve vatandaşlarımızın bankacılık işlemlerinde kullandıkları kişisel nitelikli bilgiler hiçbir şekil ve surette talep edilmemektedir. Bu itibarla, herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından; kendilerini BDDK personeli veya yukarıda bahsi geçen diğer kurum/kuruluş personellerinden biri olarak tanıtarak kişisel bilgileri veya cep telefonuna gönderilen şifreyi talep eden şahıslara itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgilerin korunması hususunda azami dikkat ve özen gösterilmelidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' diyerek son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.