Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Bedelli Askerlik Geliyor: Yaş Sınırı 25, Ücret 15 Bin TL

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin bugün TBMM Başkanlığı’na sunulacağını belirterek, yaş sınırının 25, ücretin de 15 bin TL olmasının öngörüldüğünü ifade etti. Turan, bedelli askerlik süresinin de 25 gün olacağını açıkladı.

Turan, Meclis’te gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda çok farklı, bir anlamda ‘torba yasa’ denilebilecek birçok konunun gündeme geldiğini ifade etti. Yeni yasama yılında gündeme gelmesi beklenen bedelli askerlik konusunun da gençlerin beklentisi doğrultusunda bu yasaya ekleme kararı aldıklarını belirten Turan, teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderdiklerini kaydetti. Turan, “Bu hafta komisyon aşamaları biterse haftaya da Genel Kurul’da görüşmeler nihayete erecektir. İstiyoruz ki Türkiye’de profesyonel askerliğe geçiş için bu bir adım olsun. Zaman içinde Türkiye’de artık bedelli talep eden insanlar, yasalar değil, kendi içerisinde yürüyen bir sistem olsun çünkü bugün 5 milyondan fazla bunu bekleyen insanımız var. Askerimizin yıllık talebi 300 binlerde, çok büyük bir yığılma var. Bu yığılmayı bu kanun teklifiyle eritip bundan sonraki dönemde de umut ediyorum profesyonel orduya geçiş için bir imkan sağlayacaktır” diye konuştu.

Turan, yaş sınırı ve bedelle ilgili de bilgi verirken, “25 yaş ve 15 bin TL öngörüsüyle beraber, 25 günlük bir askerlik hizmeti öngörülüyor. Tabi takdir komisyonundur, Genel Kurul’undur ancak bizim verdiğimiz teklif budur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.