Öne Çıkanlar galatasaray Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist Covid19 bugünün gündemi gündem özeti rusya chp enflasyon AİLE kılıçdaroğlu

Bedellinin Detayları Belli Oldu

Bedelli askerlik sürecinin nasıl işleyeceğine yönelik kılavuz ve görseller Askeralma Genel Müdürlüğü’nün internet adresinde yayımlandı. Sevk evrakını alıp birliklerine katılış yapmayan yükümlüler, yoklama kaçakları ve bakayalar da bedelli askerlikten faydalanabilecek.

Bedelli askerlik düzenlemesinin Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanmasının ardından hak sahiplerinin uygulamadan nasıl yararlanacağını gösteren kılavuz Milli Savunma Bakanlığı’nca duyuruldu. Asker alma Genel Müdürlüğü’nün internet adresinde yer alan kılavuza göre, hak sahipleri öncelikle Askerlik Şubeleri, E-Devlet veya konsolosluklardan başvuru belgelerini çıkaracak. Başvuru belgeleri ile bankalara gidecek olan yurt dışındaki hak sahipleri 2 bin Avro veya karşılığı kadar yönetmelikte belirtilecek yabancı ülke parasını, yurt içindeki hak sahipleri ise 15 bin Türk Lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını Hazine ve Maliye Bakanlığı hesaplarına yatıracak.

21 Günlük Eğitimden Sonra Terhis

Hak sahipleri, bankalardan alınacak 3 adet dekontu askerlik şubesine ya da konsolosluklara teslim ederek celp duyurularını takip etmeye başlayacak, bu sürede askerlik yoklaması olmayan hak sahiplerinin yoklamalarını yaptırmaları gerekecek. Askeralma Genel Müdürlüğü gerekli planlamayı yaptıktan sonra celp dönemlerini belirleyecek ve duyuracak. Yükümlüler belirlenen tarihlerde birliklerine teslim olup silahaltına alınacak ve 21 günlük temel askeri eğitim alacaklar. Yükümlüler, eğitimin ardından terhis edilecek.

Bedelli Askerlikte Merak Edilenler

1 Ocak 1994 ve öncesinde doğup, bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler 3 Ağustos-3 Kasım 2018 (dahil) tarihi arasında arasında başvuru ve ödeme işlemlerini tamamlayacak. Bedelli askerlik kapsamında silah altına alınan yükümlüler, temel eğitimi tamamlamamaları halinde bedelli askerlik kapsamında çıkarılacaklar. Temel eğitimde yükümlülere izin kullandırılmayacak ancak celp dönemi belirleme ve birlik planlamasında bayram tatili dikkate alınacak. Sevk evrakını alıp birliklerine katılış yapmayan yükümlüler, yoklama kaçakları ve bakayalar da bedelli askerlikten faydalanabilecek.

Yoklama Kaçaklarının Para Cezaları Affedilecek

Yoklama kaçağı ya da bakaya olduklarından ötürü para cezası alıp bedelli askerlik hizmetinden faydalanan yükümlülerden daha önce haklarında verilen idari para cezaları tahsil edilmeyecek, haklarında varsa sürdürülen adli tahkikatlar sonlandırılacak. Ücretini yatırıp birliklerine katılmadan önce bedelli askerlikten vazgeçen yükümlülere yatırdıkları ücretler iade edilecek. Bedelli askerlik kapsamında silah altına alınanlar yasa gereği ücretsiz izinli sayılacak.

Anahtar Kelimeler:
Bedelli AskerlikBedelli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.