Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

“Bir Kutu Kitap” Bir Yaşında

Her ay abonelerine o ay için belirledikleri temaya uygun bir kitap seçkisi gönderen “bir kutu kitap” girişimi, bu ay hazırladıkları edebiyat kutusuyla bir yılını doldurdu. Kitap okuma alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefleyen hareket, kitap okumaya zaman bulamayanlara “artık kitap okumak için tam bir kutu nedeniniz var” diyerek sesleniyor.

Kitap odaklı bir sosyal girişim olan organizasyonun kurucu ortakları olan Alparslan Demir ve Enes Çakır, kitap okuma alışkanlıklarını değiştirmeyi hedeflediklerini ifade ettikleri  “bir kutu kitap” girişimiyle, geçtiğimiz yıl başladıkları yolculuklarında yüzlerce okura ulaştı. “bir kutu kitap” a abone olanlara her ay belirlenen tema çerçevesinde seçilen kitapları gönderiliyor. “Artık kitap okumak için tam bir kutu nedeniniz var” diyerek yola başlayan girişim, şuan sadece edebiyat kutusu hazırlıyor. Site, gelecek aylarda tarih, çocuk, çay, kahve ve gelişim konulu kutular da hazırlayacağını açıkladı. Girişim, kutuları denemek isteyen üniversite öğrencileri için, üniversite öğrencilerine ücretsiz ürün ve hizmet sağlayan “Askıda Ne Var” sitesiyle ortak kampanyalar düzenliyor. Yeni abone olacak kişiler ise eski seçkilere internet sitesinden ulaşabiliyorlar.

Her ay gönderilen seçkideki kitaplar, Demir ve Çakır’ın tarafından kurulan “bir yudum kitap”ın hakemleri tarafından seçiliyor. “bir yudum kitap” ise abonelerine "her sabah bir yudum kahve, bir yudum kitap kalbe iyi gelir” sözleriyle 2015’ten beri günlük olarak kitaplardan pasaj yolladıkları bir site. “bir yudum kitap” abonelerinin e-posta hesaplarına her sabah 08.00’da beş dakikada okuyabilecekleri pasajlar yolluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.