Birleşik Kamu-İş, iş bıraktı

ANKARA (ANKA) -Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) ardından Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu da iş bıraktıklarını, hafta boyunca da siyah kokartla iş yerlerine gideceklerini açıkladı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 97 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Tren Garı’ndaki bombalı saldırının ardından kaybedilen vatandaşları anmak ve acıyı paylaşmak amacıyla bugün iş bırakmaya gidildiğini, hafta boyunca da iş yerlerine siyah kokartlarla gidileceğini açıkladı. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Olayın faillerini ortaya çıkaramazlarsa bu ülkenin İçişleri Bakanı ve Emniyet Teşkilatının başındaki insanların ‘ama’sız, mazeretsiz olarak istifa etmeleri gerekmektedir. Çünkü bu bomba aslında Başkentin kalbinde “İnsanlığa” atılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Terörün nereden gelirse gelsin bir insanlık suçu olduğunun belirtildiği açıklada Birleşik Kamu-İş, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, acılı ailelere ve tüm ulusa başsağlığı, yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi. (ANKA)

(HND/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.