Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Bitlis’te 1 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bitlis’te düzenlenen operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi. Yasa dışı sınırı geçişinde bulunan 830 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığından yurt içi terörle mücadele harekatı kapsamında dün gerçekleştirilen operasyon ve faaliyetlere ilişkin bilgilendirme yapıldı. Buna göre, Bitlis’in Merkez’de, düzenlenen operasyon esnasında çıkan çatışmada 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda ayrıca 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 3 adet el bombası ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde düzenlenen mayın/el yapımı patlayıcı aramasında yola tuzaklanmış 2 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Irak kuzeyinde bulunan Avaşin-Basyan, Zap ve Metina bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen teröristlere ait silah mevzi, mağara barınak ve sığınaklar düzenlenen hava harekâtı ile imha edildi.

Tunceli kırsalında keşif ve gözetleme vasıtalarıyla üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hale getirilirken, 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 4 adet el bombası ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

YASA DIŞI SINIR GEÇİŞİNDE BULUNAN 830 KİŞİ YAKALANDI

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Hudut Birlikleri tarafından Suriye sınırında 493 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sırasında 17 adet cep telefonu ele geçirildi. Irak sınırında 64, İran sınırında 182, Yunanistan sınırında 82 ve Bulgaristan sınırında 9 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı.

Anahtar Kelimeler:
TeröristBitlis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.