Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

"Biz Başarısız olursak Teröristler Tüm Dünyayı Kana Bulayacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye terör örgütleriyle Avrupa başta olmak üzere dünyanın geri kalan bölümü arasında adeta bir set gibidir. Eğer biz bu mücadelede başarısız olursak, yani bu set yıkılırsa teröristler tıpkı bir sel gibi tüm dünyayı ateşe ve kana bulayacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Parlamenterler Asamblesi Sonbahar Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasında 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesini anlatan Erdoğan, uluslararası toplumun mülteciler meselesindeki tavrını da eleştirdi.
 
“Bugün Sizlerle Birlikteysek Milletimizin Gösterdiği Destansı Mücadele Sayesindedir”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da Türkiye’nin tarihte eşine ender rastlanacak bir demokrasi mücadelesi yaşadığını ve daha da önemlisi bu mücadelenin kazanıldığını belirterek, şunları söyledi:
 
“O gece Türkiye ve bizimle birlikte tüm dünya terörün yeni yüzüne terörle mücadelenin de farklı bir yöntemine şahit oldu. Türk milleti hangi kesimden, hangi siyasi görüşten olursa olsun, 15 Temmuz gecesi istiklali ve istikbali için sokaklara dökülerek darbecilerin karşısına dikildi. TBMM’yi bombalama hainliğini gösteren teröristlere en güçlü cevabı bizzat aziz milletimin seçilmiş temsilcileri verdi. Hangi siyasi partiye mensup olurlarsa olsunlar, tüm milletvekillerimiz tarihi bir dayanışma örneği sergileyerek üzerlerine bomba atıldığı anlarda dahi parlamentoyu terk etmediler. Medyamız zor şartlarda sürdürdüğü yayınını kesmeyerek birlik ve beraberlik çağrımızın halkımıza ulaştırılmasını sağladı. Türk demokrasisi rüştünü 15 Temmuz gecesinde tüm dünyaya biz kez daha ispatladı. Bugün şahsım, bakan ve milletvekili arkadaşlarım burada sizlerle birlikteysek, milletimizin o gece gösterdiği destansı mücadele sayesindedir.
 
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına uygun olarak 21 Temmuz günü ilan ettiğimiz olağanüstü hal çerçevesinde darbe girişiminin izlerini silmek, terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için gereken her önlemi alıyoruz. Demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün korunması için başlatılan bu süreç Anayasal sınırlar içerisinde temel hak ve özgürlükler gözetilerek sürdürülüyor.”
 
“Parlamento Binasının Koridorlarında Cirit Atmalarını Hazmedemiyoruz”
 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’ye destek veren ülkelere teşekkür eden Erdoğan, “Terör örgütlerinden kaynaklanan tehdit hepimize yöneliktir. Dolayısıyla mücadelenin de ortak verilmesi gerekiyor. Türkiye’ye sağlayacağınız destek, ortak güvenliğimize kast eden terör örgütüyle mücadelemize güç katacaktır. FETO ile iltisaklı yapılanmalara karşı sizlerin desteğinize güveniyoruz. Aynı şekilde DEAŞ ve PKK başta olmak üzere insanlığın müşterek değerlerine düşmanlık konusunda birlikte hareket eden tüm terör örgütleriyle mücadeleye desteğinizi bekliyoruz. Terör örgütleri mensuplarının ülkelerinizde rahatça hareket etmelerine, propaganda yapmalarına, militan devşirmelerine, tehditle haraç toplamalarına engel olmanızı istiyoruz. Özellikle Avrupa Birliği’nin terör örgütü olarak ilan ettiği PKK’nın Avrupa Birliği üyesi ülkelerde çok rahat dolaşmasını ve buralarda terörist başının posterleriyle parlamento binasının koridorlarında afişleriyle cirit atmalarını terör mağduru bir ülke olarak biz hazmedemiyoruz. Dolayısıyla bu konuyla ilgili olarak tüm dostlarımızın gerekli tedbiri alması gerekir. Eğer gerekli tedbir alınmazsa bir gün bumerang gibi bu dönüp dolaşıp onları da vuracaktır, bunların da haberini vereyim” şeklinde konuştu.
 
“Terörizme Karşı Yürüttüğümüz Mücadelede Daha Güçlü Bir Desteğe İhtiyacımız Var”
 
Fransa ve Belçika’da yaşanan olayları örnek gösteren Erdoğan, “Bütün bunların hepsi belli yerdeki duyarsızlığın bir geri dönüşümüdür. Türkiye olarak terörizme karşı yürüttüğümüz mücadelede daha güçlü bir desteğe ihtiyacımız olduğunu burada bizzat sizlere ifade etmek mecburiyetindeyiz. Terör örgütleri karşısında ikircikli tutum içinde olan ülkelerin tamamı bu tavırlarının bedelini eninde sonunda kendi toprakları içinde ödeyeceklerdir. Tarihin her döneminde farklı mahiyette terör örgütleriyle mücadele etmek durumunda kalan Türkiye’nin ikazlarına kulak verilmesini özellikle tavsiye ediyorum. Biz bu tecrübeyi 10 binlerce güvenlik görevlimizin ve vatandaşımızın canı pahasına elde ettik. Bilhassa dönemsel çıkarlar uğruna terör örgütlerine kol kanat gerenleri Türkiye’nin bu samimi çağrısına kulak vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“Türkiye Terör Örgütleriyle Dünyanın Geri Kalan Bölümü Arasında Bir Set Gibidir”
 
Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü olmadığını, kimsenin egemenlik haklarıyla sorunu olmadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
“Biz sadece tecrübelerimiz ışığında terör örgütlerini bizzat kaynağında imha etmeye çalışıyoruz. Türkiye terör örgütleriyle Avrupa başta olmak üzere dünyanın geri kalan bölümü arasında adeta bir set gibidir. Eğer biz bu mücadelede başarısız olursak, yani bu set yıkılırsa teröristler tıpkı bir sel gibi tüm dünyayı ateşe ve kana bulayacaktır. Biz diyoruz ki gelin bu seti zayıflatmak yerine güçlendirin. Terörizmle mücadelede verilen her destek o ülkenin kendi geleceğini güvence altına almasına katkı sağlayacaktır. Tüm müttefiklerimizi meseleye bu şekilde bakmaya davet ediyoruz.”
 
“Bombalardan Kaçan Herkese Kapımızı Açık Tutmak Zorundayız Çünkü Onlar İnsan”
 
Mülteciler konusunda Avrupa’nın “paniklediğini” söyleyen Erdoğan, “Kimse rahat rahat Türkiye gibi kapısını açarak ne kadar gelirse gelsin ben alırım diyemedi. Biz şu anda bile bunu söylüyoruz. Bombalardan kaçan herkese biz kapımızı açık tutmak zorundayız. Neden? Çünkü onlar insan. Biz o insanları bombaların altında bırakamayız. Sadece Aylan bebeği dünya dergilerine kapak yaptıkları zaman feryat edenler, burada timsahın gözyaşlarını oynuyorlardı. İnsani krizlerinin yükünün paylaşılması konusunda yalnız bırakılmış olmamız gerçekten çok acı bir durumdur ve gelecek için kötü bir örnektir” açıklamasında bulundu.
 
“Terör Örgütlerinin Elinde Dostlarımızın Ürettiği Silahlar Çıktı”
 
“İlgili ülkeler gücenmesin, Irak’ta ve Suriye’de bizim terör örgütü olarak ilan ettiğimiz örgütlerin elinde dostlarımızın ürettiği silahlar çıktı” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
 
“Bu silahlar seri numaralarına varıncaya kadar bizde mevcut. Bunu kendilerine söylediğimiz zaman, hiç ilgilenmiyorlar. Birileri diyor ki, ‘Onlar eski dönemde verilmiş silahlardı’. Öbürleri diyor ki, ‘Biz PYD’yi, YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmiyoruz’. Niye? Çünkü onlar DEAŞ’a karşı savaşıyorlar. O zaman Nusra’yı da kabul etme, o da DEAŞ’a karşı savaşıyor. Bir terörist bir başka teröriste karşı savaşıyor diye buna iyi diyebilir misiniz? Şu anda Suriye’de ve Irak’ta bunu görüyoruz.
 
DEAŞ’la mücadelede Türkiye kadar büyük bedel ödeyen ve somut neticeler alan bir başka ülke yoktur. Bizler sınırda ciddi tehditler aldık. DEAŞ’tan, PYD’den, YPG’den aldık. Türkiye Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Suriye’ye girdiyse bunun sebebi bu tehdidi ortadan kaldırmak içindir.”
 
Güvenli ve uçuşa yasak bölge talebini hatırlatan Erdoğan, “Ne yazık ki bize gayet güzel dedikleri halde hala bu işi sürüncemede bıraktılar. Temenni ederim ki bundan sonraki süreçte başta Amerika olmak üzere olumlu adımları atmak suretiyle burada terörün belini kırar ve bir NATO ülkesi olan Türkiye bu bölgede terör tehdidinden arındırılmış olur” dedi.
 
Erdoğan, uluslararası toplum olarak zor bir dönemden geçildiğini fakat bunların aşılamayacak sorunlar olmadığını ifade ederek, “Bizler ortak çıkarlarımız çerçevesinde, iş birliği ve dayanışma içinde hareket ettiğimiz müddetçe ne kadar karmaşık olursa olsun, önümüze çıkan sorunlar karşısında güçlü bir duruş sergileyebiliriz. Bunu başarmak, temsil ettiğimiz ülkelerle birlikte milletlerimizin asli birer unsurunu oluşturduğu uluslararası topluma karşı da en büyük görevimizdir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ronald Ben 6 yıl önce

WIN TRUST MORTGAGES
E-POSTA ADRESİ - [dporterwintrustmortgage@outlook.com]
Merkez Ofisi ------ Southwell Park Yolu Kaliforniya, ABD

Size yardımcı olmak için çeşitli finansal ve
zorlu bir çerçevede geleceğe yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmek,
Size bireylere, şirketlere bir kredi teklifi teklif ediyorum
dernek olarak) dertte ya da anlaşmayla ilgili yardım istemek
Bazı finansal sorunları veya bir iş kurmak için.

- 1.000,00 $ ila 90.000.000 USD arasında bir miktarın seçimi.
- Geri ödeme süresi seçimi: en fazla 40 yıl.
- Yıllık geri ödeme oranı% 2 faiz.

SAYGILARIMIZLA
RONALD FARIS
E-POSTA ADRESİ ----- [dporterwintrustmortgage@outlook.com]
WIN TRUST MORTGAGES

Avatar
Ronald Ben 6 yıl önce

WIN TRUST MORTGAGES
E-POSTA ADRESİ - [dporterwintrustmortgage@outlook.com]
Merkez Ofisi ------ Southwell Park Yolu Kaliforniya, ABD

Size yardımcı olmak için çeşitli finansal ve
zorlu bir çerçevede geleceğe yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmek,
Size bireylere, şirketlere bir kredi teklifi teklif ediyorum
dernek olarak) dertte ya da anlaşmayla ilgili yardım istemek
Bazı finansal sorunları veya bir iş kurmak için.

- 1.000,00 $ ila 90.000.000 USD arasında bir miktarın seçimi.
- Geri ödeme süresi seçimi: en fazla 40 yıl.
- Yıllık geri ödeme oranı% 2 faiz.

SAYGILARIMIZLA
RONALD FARIS
E-POSTA ADRESİ ----- [dporterwintrustmortgage@outlook.com]
WIN TRUST MORTGAGES

Avatar
iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com 5 yıl önce

İş adamı mısın yoksa kadın mı? Herhangi bir maddi durumunuz var mı veya kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli işletme başlatmak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi notunuz düşük mü ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz? İlgilenen başvuru sahipleri e-posta yoluyla bize ulaşmalıdır: BBM INVITE: {D8980E0B}
Yalnızca WhatsApp: {33753893351}
Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)