Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Bodrum'da Yabancıları Taşıyan Tekne Battı

Ortakent-Yahşi açıklarında, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışırken tekneleri batan 20 Suriyeli ve Iraklı kurtarıldı.

Polis ekipleri, ilçe merkezinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştıkları belirlenen 35 yabancı uyrukluyu yakaladı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışırken tekneleri batan 20 yabancı uyruklu, sahil güvenlik ekiplerince karaya çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Ortakent-Yahşi sahilinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan 20 kişiyi taşıyan 6 metrelik fiber tekne, kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra battı.

Teknenin battığını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu Iraklı ve Suriyeliler, sahil güvenlik ekipleri ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Yabancı uyruklular, Bodrum Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Bodrum Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Sağlık kontrolünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Suriyeli Hasan Münejir, Yunanistan'a gitmeye çalışırken motorun arızalandığını ve teknenin battığını söyledi.

Yabancı uyrukluların kurtarılması, bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

- Polis ekipleri devriye gezdi

Öte yandan, polis ekipleri, ilçe merkezinde gece boyunca yasa dışı geçişleri önlemek için uygulama yaptı.

Bodrum merkez başta olmak üzere, Bitez ve Ortakent-Yahşi mahallelerinde devriye görevi yürüten ekipler, durumundan şüphelendiği bazı araçları durdurarak arama yaptı. Ekipler, Bitez Mahallesi'nden sahile ulaşmaya çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 Suriyeli'yi yakaladı.

Emniyete götürülen Suriyelilerden bazıları, gazetecilerin görüntü almasına tepki gösterdi.

Sabah saatlerine kadar çalışmalarını sürdüren ekipler, Gümbet Mahallesi'nde de 17 Afganistanlı'yı yakaladı. Afganistanlılar, Bodrum Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.