Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

Bölücü teröristler, asker ve vatandaşa saldırmaya devam etti

ANKARA(ANKA) – Bölücü teröristler Pazar günü de güneydoğuda askere ve vatandaşa saldırmaya devam etti.

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre Pazar sabahı Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkâri Şemdinli’de, 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı Umurlu Üs Bölgesine havan ile yedi atım ateş edilmek suretiyle silahlı saldırıda bulunuldu. Akşam üstü ise bölücü teröristler tarafından, Hakkari’deki 7’nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Ana Üs Bölgesine, Doçka uçaksavar makineli tüfek ile 8-10 atım, havan ile bir atım atılmak suretiyle silahlı saldırı gerçekleştirildi. Şırnak’taki 48'inci Hudut Tugayı (Şırnak) Geymişule Tepe Üs Bölgesine, Doçka uçaksavar makineli tüfeği ile 40 atım atılmak suretiyle silahlı saldırı yapıldı. Güvenlik güçleri tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırılar esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi. Bölgede emniyet tedbirlerinin artırıldığı, gözetleme faaliyetlerine devam edildiği belirtildi.

Hakkâri Yüksekova’da bölücü teröristler 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı Şehit Üsteğmen Halil Durmaz Kışlası bölgesine havan ile iki atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunuldu.
Yapılan silahlı saldırıda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Teröristler ayrıca Şırnak’ın Silopi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Telkabin mevkiinde, yol kesilmesine engel olmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma unsurlarına silahlı saldırıda bulundu. Diyarbakır Lice ilçesi Guçik Mahallesi mevkiinde, Lice-Kulp karayolu üzerinde iki araç yakıldı.

Dün Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, Hakkâri Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Şanlıurfa Akçakale ilçesinde, üç şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde icra edilen adlî aramada, Bölücü Terör Örgütü mensuplarına teslim etmek üzere evlerinde bulundurdukları bir adet tamburalı makineli tüfek, bir adet otomatik av tüfeği ve dört adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi. Bir şüpheli gözaltına alındı. (ANKA)

(ORH/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.