Öne Çıkanlar Koronavirüs chp Covid19 Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar galatasaray kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd fenerbahçe rusya

Borçlu Çiftçiye Destekleme Yok

Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2016 yılında da destekleme ödemesi yapılmayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğine göre elektrik şirketleri, elektrik tüketimine ait kayıtlar ile ÇKS kayıtlarını eşleştirerek alacaklı olduğu çiftçilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile beraber alacak tutarını Ziraat Bankası'na iletecek.

Banka da Genel Müdürlük tarafından kendilerine iletilen, ödemeye esas icmallerdeki çiftçilere veya tüzel kişilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile Şirket tarafından iletilen elektrik borcu bulunan tüketiciye ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası eşleşenlerin destekleme bedellerini ilgililerine ödemeyecek.

Elektrik şirketinin borçlularına ödemenin yapılabilmesi için çiftçinin veya tüzel kişinin destekleme hak edişlerini almak üzere Bankaya müracaat tarihinden önceki son bir ay içinde Şirketten alınan belgeyi Bankaya ibraz etmesi gerekecek. Borca ilişkin itiraz Şirkete yapılacak, anlaşmazlık durumunda özel hukuk hükümleri uygulanacak. 

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü destekleme ödemesinin yapılacağını, planlama aşamasında, Şirketçe bildirilen adrese elektronik olarak gönderecek. Şirket, borçlulara ait bilgileri ve borç miktarlarını gösteren listeleri ödeme yapılmadan en geç üç iş günü önceden Bankaya iletecek. Çiftçinin Bankaya yazılı müracaatı halinde hak ettiği destekleme tutarından, bankaya bildirilen borç miktarına kadar olan kısım şirketin hesabına aktarılabilecek. Mahsup işleminden sonra, çiftçilerin bakiye alacağı kaldığı takdirde, bu bakiye tutar çiftçilere ödenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.