Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ihracat cumhurbaşkanı HAVA HAREKATI Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan CUMA GÜNÜ tsk içişleri bakanlığı almanya ekipler 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Bozdağ: Bu Katliam Göstere Göstere Gelen Bir Katliamdır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Bu katliam göstere göstere gelen bir katliamdır. Kırmızı Pazartesi romanında olduğu gibi herkesin engelleme ihtimali olup bu kötü sonucu engellemediği bir durumla karşı karşıyayız” dedi.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Gazze’de meydana gelen olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsrail devletinin elinde daima Filistinlilerin kanı olduğunu söyleyen Bozdağ, “Bugünkü olaylar göstermiştir ki artık Filistinlilerin kanında ABD’nin de eli vardır” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE KARAR ALINDIĞI ANDAN BERİ NET BİR ŞEKİLDE DURMUŞTUR”

Bugünkü katliamların asli sorumlusunun İsrail devleti olduğunun altını çizen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bu katliamlardan sorumlu olan diğer bir ülkenin ise ABD ve ABD yönetimi olduğunu söyledi. ABD yönetiminin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı bugünkü hadiselere yol açtığını belirten Bozdağ, ABD’nin bunu Filistinlilerin “büyük felaket” diye nitelendirdiği bir güne getirmesini de ayrıca bir tahrik unsuru olarak değerlendirdi. Bugünün tarihe ‘Kanlı Pazartesi’ olarak geçeceğini kaydeden Bozdağ, “Müslümanlar ve İslam ülkeleri bakımından kara bir pazartesi olarak tarihe geçecektir. Türkiye, atılan bu adımların karşısında ilk günden beri, karar alındığı andan beri net bir şekilde durmuştur” diye konuştu.

“BUGÜN TARİHE ‘KANLI PAZARTESİ’ OLARAK GEÇECEKTİR”

“Bugünkü katliamlarından dolayı İsrail devletini ve bu katliamlara sebep olan ABD yönetimini buradan Türkiye adına bir kez daha şiddetle ve nefretle kınadığımızı ifade etmek isterim” diyen Bozdağ, artık olayın sadece kınama ile geçiştirilemeyeceğini de ifade etti. Bütün İslam ülkeleri ile beraber BM ve BMGK’nın bu konuda beraber olmasının şart olduğunun altını çizen Bozdağ, “Bu katliam göstere göstere gelen bir katliamdır. Kırmızı Pazartesi romanında olduğu gibi herkesin engelleme ihtimali olup bu kötü sonucu engellemediği bir durumla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

“BUGÜN İNSANLAR ÖLÜRKEN SEVİNÇ GÖSTERİSİ YAPSALAR DA KUDÜS’ÜN TARİHİ AKDİ VE MANEVİ STATÜSÜ ASLA DEĞİŞMEYECEKTİR”

Kudüs’ün tarihi, manevi, ahdi statüsü uluslararası toplumun teminatı altında olduğunu belirten Bozdağ, “BM’nin uluslararası anlaşmaların, BMGK kararlarının ve uluslararası hukukun teminatı altındadır. Bugün bütün bu teminatlar maalesef çiğnenmiştir ve bu teminatların altında imzası olan ABD tarafından çiğnenmiştir. Türkiye olarak biz atılan bu adımı yok kabul ediyoruz” dedi. “Hangi adım atılırsa atılsın, hangi gelişmeler yaşanırsa yaşansın Kudüs’ün İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında alınan Filistin Devletinin başkenti olma vasfını değiştirmeyecektir” diyen Bozdağ, “Bugün kutlasalar da bayram yapsalar da insanlar ölürken sevinç gösterisi yapsalar da Kudüs’ün tarihi akdi ve manevi statüsü asla değişmeyecektir” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.