Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin tüik erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi ORDU chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken fatih duruay David Dastmalchian rusya tamer hassan filmleri cumhurbaşkanı erdoğan

Bozdağ'dan ABD Ankara Büyükelçisine Tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye'de gerek yasama ve gerekse yürütme yetkisini kullanırken ve görevlerini yaparken, hiçbir ülkenin müdahalesine izin vermez, veremez. ABD'nin Ankara Büyükelçisi, hala bu gerçeği öğrenemediyse, ona da sabırla öğretiriz” dedi.

Bakan Bozdağ, 28 belediyeye kayyım atanması hakkında açıklamada bulunan ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’e Twitter üzerinden tepki gösterdi. Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye, tam bağımsız, tam egemen, güçlü ve büyük bir devlettir. Türkiye, kanunlarını hiçbir ülkeden veya güçten izin veya onay almadan, halkın hür iradesiyle seçtiği TBMM üyeleri vasıtasıyla yapar.
Türkiye'de kanunların uygulaması ve ülkenin yönetimi yetki ve görevi ise, halkın hür iradesiyle seçilmiş yürütmeye aittir.

Türkiye'de gerek yasama ve gerekse yürütme yetkisini kullanırken ve görevlerini yaparken, hiçbir ülkenin müdahalesine izin vermez, veremez. ABD'nin Ankara Büyükelçisi, hala bu gerçeği öğrenemediyse, ona da sabırla öğretiriz. Ne de olsa başöğretmenimiz, dünyanın en iyi öğretmenidir.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.