Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi

BTK’dan Türkiye Genelinde Ücretsiz WiFi Açıklaması

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programları çerçevesinde  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK)’ görevlendirmesiyle GSM Operatörleri tarafından Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ücretsiz WiFi hizmeti verilecek. BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, iletişimin 15 Temmuz 2016’da da bugünkü gibi kesintisiz devam ettiğini vurgulayarak, “Biz iletişim dünyasının fertleri olarak, görevlerimizin bilinci içerisindeyiz. Kesintisiz ve kaliteli bir iletişim hizmeti sunmak yolunda gece- gündüz demeden çalışmalı ve dünya içerisindeki öncüler arasındaki yerimizi almalıyız” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) yapılan açıklamaya göre, GSM operatörleri tarafından Türkiye’nin 22 farklı ilinde kurum tarafından belirlenen yerlerde mobil istasyonlar vasıtasıyla vatandaşlara ücretsiz WiFi hizmeti sağlanacak. Bu hizmetin operatörler tarafından ücretsiz verileceği tüm abonelere SMS mesajları aracılığıyla bildirilecek. GSM operatörleri Ankara Kızılay ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Gişeler Yanı, Kısıklı Meydan, İzmir Konak Meydanı gibi önemli noktaların yanı sıra Türkiye genelinde toplamda 117 Mobil İstasyon ve 315 Access Point ile vatandaşlara ücretsiz WiFi hizmeti verecek.

Türkiye genelinde Turkcell; 47 Mobil İstasyon ve 184 Access Point ile, Türk Telekom; 32 Mobilİstasyon ve 110 Access Point ile, Vodafone; 38 Mobil İstasyon ve 21 Access Point ile vatandaşlara ücretsiz WiFi hizmeti verecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.