Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi

"Bu Bir Tecavüzü Ak Değildir"
Başbakan Binali Yıldırım, “Bu mağduriyetin giderilmesi için yapılan düzenlemeyi maalesef CHP her şeyde olduğu gibi bir ucuz istismar aracı olarak kullanmaya kalktı. Ama her şey ortada, bu bir tecavüzü ak değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi” dedi.

Başbakan Yıldırım, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Milletvekili yeminlerinde değişiklik olup olmayacağı sorulan Yıldırım, “Doğru değil, onu düzeltelim. Yemin metniyle ilgili herhangi bir sorun yok, sadece okunuşuyla ilgili biraz zorluklar var, okurken milletvekilleri zorlanıyor. Onun dışında anlamı değiştirecek hiçbir şey yok. Tamamen kocaman bir yalan” şeklinde konuştu.

Siirt’te meydana gelen heyelanla ilgili açıklama yapan Başbakan, “Siirt madeniyle ilgili, Şirvan’da bakır ocağında aşırı yağışlardan dolayı bir göçük meydana geldi. Bu açık ocak. Heyelan halihazırda devam ediyor. Heyelan münasebetiyle 3 madenci maalesef hayatını kaybetti. 13 madenci için de kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu ocak özel bir işletme. Çalışmalar valilik başbakanlık bütün birimlerce yoğun bir şekilde devam ediyor. Ancak açık ocak olması, çok yağış olması dolayısıyla çalışmalar ağır ilerliyor” dedi.

MHP’nin anayasa taslağına cevap verip vermediği sorulan Yıldırım, “Henüz gelmedi ama her an gelebilir. Gelsin, ondan sonra ne yapacağımıza karar veririz” yanıtını verdi.

-“BİLDİK CHP’NİN ÇARPITMA, SAPITMA, SAPTIRMAYA YÖNELİK FAALİYETLERİNDEN İBARET”-

Dün akşam Meclis’e gelen cinsel istismar suçunu düzenleyen önerge ile ilgili uygulamanın nasıl olacağı sorusuna, Yıldırım şu cevabı verdi:

“Bu tamamen gerçek dışı bir iftiradır. Olay şudur, yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları, dolayısıyla çocukları oluyor, baba hapse giriyor, çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Esasen seçim kampanyalarında hem CHP’lilerin, hem MHP’lilerin hem AK Partililerin önüne gelen en önemli sorun ve herkes de sorunu çözmek için söz vermişti. Bu mağduriyetin giderilmesi için yapılan düzenlemeyi maalesef CHP her şeyde olduğu gibi bir ucuz istismar aracı olarak kullanmaya kalktı. Ama her şey ortada, bu bir tecavüzü ak değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. 2007 yılında 8 yıl, 2014 yılında da 16 yıla tecavüz suçuyla ilgili ceza getirildi ama bu cezaları tecavüzle ilgili konu değil. Bundan böyle bu şekilde evlenmeler olursa hiçbir şekilde müsamaha edilmeyecek ama geçmişte bu cezaların varlığından haberdar olmayan, yaşı tutmayanların evlenmesi sonucu aile dağılmış, çocuklar anayla birlikte perişan, baba hapiste, bunlara bir seferliğe mahsus 3 bin ailenin mağduriyeti giderilecek. Olay bundan ibaret, bunun dışındakiler bildik CHP’nin çarpıtma, sapıtma, saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret.”

-DOLARDAKİ ARTIŞ-

Doların 3.40’ı geçmesi anımsatılan Yıldırım, Türk lirasının değer kaybına ilişkin önlem paketi hazırlanıp hazırlanmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısını saat 4’te yapacağız. Geniş kapsamlı bir şekilde. Amerikan seçimlerinden sonra dünyada ekonomilerinde hareketlilik başladı. Özellikle döviz kurlarında başlayan bu hareketliliğin halen devam ettiğini biliyoruz. Dolar kurundaki bu artış da dahil olmak üzere diğer kurlardaki artış gibi konuları değerlendireceğiz. Vatandaşlarımız rahat olsun, emin olsun, Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır, Türkiye ekonomisi ile ilgili herhangi bir tereddüt yok, birçok ülkenin ekonomisinden çok daha iyi durumdayız. Ancak tabii ki yaşanabilecek olağanüstü gelişmelere karşı da tedbirsiz olmamızı bu şartlar gerektirmiyor. Bir araya geleceğiz, değerlendireceğiz, bundan sonra ekonomimizle ilgili yapılması gereken işler nedir, alınması gereken kararlar nedir, onları alacağız.”

“Anayasa değişikliği konusunda CHP’den randevu talebiniz olacak mı?” sorusuna Yıldırım, “Her zaman müzakere kapısı açıktır. Ülkemizin menfaati için her konuyu görüşürüz. Aynı fikirde olmamız gerekmiyor ama bu konuşmamıza engel değil” yanıtını verdi.

-“ÖYLE VEYA BÖYLE ÇEKİLMEK DURUMUNDALAR”-

PYD/YPG’nin Mümbiç ’teki varlığında gelişme olup olmadığı sorulan Yıldırım, bu soruya şöyle yanıt verdi:

“Amerika ile temasımız sürekli var. Mümbiç’teki PYD varlığının ortadan kaldırılması, Fırat’ın doğusuna çekilmesi konusunda başından beri Amerika’yla mutabakatımız var. Her görüşmede bu mutabakatın arkasında olduklarını, gereğini yapacaklarını ifade ediyorlar. Halen bunun tahakkuk etmesini bekliyoruz. Çekilecekler, öyle veya böyle çekilmek durumundalar.”
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.