Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

"Bu Rapor Bizim İçin Yok Hükmündedir"

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye ile dayanışma içinde olmadığını vurgulayarak, “Bu karar bizim için yok hükmündedir. Kapağı açılmadan iade edilecektir” dedi.

Bakan Çelik, AP’nin Türkiye ile müzakerelerin askıya alınması gerektiğini bildiren raporu onaylamasının ardından basın toplantısı düzenledi. AP raporunu değerlendiren Çelik, bu kararın moral bozukluğu yaratmayacağını söyleyerek, “Moral bozukluğu yaratması gereken kesim bu vizyonsuz belgenin altına imza atanlardır” şeklinde konuştu. AP’nin kararını yok sayacaklarını belirten Çelik, raporun kapağı açılmadan iade edileceğini belirtti.

“Türkiye- AB İlişkilerinin Önemini Kavramalarını Beklerdik”

Bakan Çelik AP’nin raporunu, “Tek taraflı tarih anlatıları ve tek taraflı siyasi bakışla hazırlanan, Türkiye’nin attığı adımları görmeyen ve siyasi bakış içeren” şeklinde tanımlayarak şunları kaydetti:
“AP raporu oylama ile kabul edildi. Objektif, güvenilir olmayan bir takım ifadeler içeriyor. Hiçbir bağlayıcılığı olamayan bir rapordur. Türkiye - AB ilişkilerinin önemini kavramalarını beklerdik. Örneğin gümrük birliğinin güncellenmesi konusu iki tarafında faydasına olacak bir konudur. Şimdiye kadar başarıyla yürüyen bu konuyu bir takım siyasi mülahazaların konusu yapmaları yanlıştır. Biz burada AB’nin objektif ve dengeli olmasını bekleriz. Eleştirilerden çekinmeyiz, nasıl faydalanırız diye bakarız.

“Kapağı Açılmadan İade Edilecektir”

Bir diğer konu da şu: Darbe girişiminin arkasındaki kişilere ilişkin bizden kanıt istiyorlar. Bütün kanıtlar ortadadır. AP insan hakları ve demokrasi okulu olmakla övünür ama bunun tankla topla ortadan kaldırılmak istendiği bir darbe girişimi karşısında Türkiye ile dayanışma gösterememiştir. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Kapağı açılmadan iade edilecektir”

“Ayrıntılı Bir Bilgim Yok”

Çelik, insan hakları aktivisti 11 kişinin dün İstanbul’da gözaltına alınmasına ilişkin yöneltilen soruya, “Ayrıntılı bir bilgim yok, biz de olayları basından öğrendik, Adalet Bakanlığı’ndan gelecek açıklamayı bekliyoruz” yanıtını verdi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.