Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki

Bursa'da

Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin bu yıl 2'ncisini düzenlediği Hamsi ve Horon Festivalinde pişirilen 2 ton hamsi, vatandaşlara dağıtıldı. 

Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Haşim İşcan Caddesi'ndeki dernek binası önünde, mangal ve tavalarda pişirilen hamsiler, katılımcılara ekmek arasına konularak ikram edildi. Yaklaşık 2 ton hamsinin dağıtıldığı etkinlikte, uzun kuyruklar oluştu.

Festivale katılan Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ve vatandaşlarla horon tepti.

Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Bursa Rizeliler ve Kültür Yardımlaşma Derneğinin son iki yıldır çok güzel etkinlikler yaptığını söyledi.

Yerel farklılığı koruyarak birliğin ve beraberliğin muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Karaloğlu, şöyle konuştu: 

"Rize kültürünü, müziğini, folklorunu Bursa'da yaşatma konusunda güzel etkinlikler gerçekleştiriyorlar. Bugün, 2 ton hamsi dağıtacağız. Herkese afiyet, şifa olsun. Hamsi, balık değildir arkadaşlar. Hamsi, hamsidir. Hamsi, bizim için mübarektir. İnşallah, bugün hem Bursa'da yaşayan Karadenizli hemşehrilerimiz hem de Bursa'daki herkesle bu güzelliği paylaşacağız."

Dernek Başkanı Hızır Ofluoğlu da bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini ifade etti. Rizeli hemşehrilerinin festivalden memnun olduğunu dile getiren Ofluoğlu, "İnşallah, bu festivalleri geleneksel hale getirmeye çalışacağız. Sayın Valimize, Büyükşehir Belediyesine, Mustafakemalpaşa Belediyesine katkılarından dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.