Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Kara liste 24 Haziran seçimleri Alpay Karadağ İyi Parti Kulp 25 Mart Gündemi 25 Mart 2017 Gündemi 23. Dünya Enerji Kongresinin ilk gününde hangi liderler bir araya geldi ege ihracatçı birlikleri

Bursa’da Kızıl Geyik Yetiştirme Merkezi’nde 10 Geyikle Başlayan Üretim, 90 Geyiğe Ulaştı

Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde oluşturulan Geyik Yetiştirme Merkezi’nde 2004 yılında 3 erkek ve 7 dişi geyik ile başlanan kızıl geyik yetiştirme çalışmaları günümüz itibariyle 90 geyiğe ulaştı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeryüzü üzerinde yaşayan en büyük geyik türlerinden ve Türkiye’nin en büyük kara memelisinden biri olan kızıl geyikler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından üreme merkezlerinde sayıları artırılıyor. Bu çerçevede Uludağ Üniversitesi ve DKMP Genel Müdürlüğü arasında 2004 yılında imzalanan protokole istinaden Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde oluşturulan merkezde 3 erkek 7 dişi ile başlanan kızıl geyik yetiştirme çalışmaları neticesinde günümüz itibariyle 90 geyiğe ulaşıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla DKMP, sayıları azalan kızıl geyiklerin türünü artırmak için oluşturduğu üretme sahalarında çalışmalarına devam ediyor. Sayıları artan Kızıl Geyikler ise ‘soy karışımı’ için Türkiye’nin belirli bölgelerine gönderiliyor.

5 Ayrı Merkezde Kızıl Geyik Yetiştiriliyor

DKMP Genel Müdürlüğü Bursa’daki Geyik Yetiştirme Merkezi’nin yanı sıra Eskişehir Mihalıççık Çatacık Geyik Yetiştirme Merkezi’nde 25, Samsun Vezirköprü Kunduzdağı Yetiştirme Merkezi’nde 23, İstanbul Bahçeköy Geyik Yetiştirme Merkezi’nde 60, İstanbul Polonezköy Geyik Yetiştirme Merkezi’nde ise 14 geyik ile yetiştirme çalışmalarına devam ediyor. Bu merkezlerde de yetiştirilen geyikler tabiatta uygun ortamlara salınacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.