Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ihracat cumhurbaşkanı HAVA HAREKATI Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan CUMA GÜNÜ tsk içişleri bakanlığı almanya ekipler 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

BYEGM Fatih Özyar'ın Hollanda'da Gözaltına Alınmasını Kınadı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, A Haber Hollanda temsilcisi Fatih Özyar'ın Hollanda'da gözaltına alınmasını ve Hollanda polisinin, Fatih Özyar’a karşı aşırı müdahalesini kınadı.

Hollanda’da son dönemlerde gazetecilere karşı uygulanan aşırı tedbirlerin, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında endişe ile takip edildiğini belirten BYEGM, "Ayrıca Hollanda’da yayın yapan bazı medya kuruluşlarının yaşanan olayları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülkemize yönelik düşmanca söylemle birlikte kullanmalarını nefret söylemi olarak değerlendirmekte ve kınamaktayız" açıklaması yaptı.

BYEGM'den yapılan açıklamada Özyar'ın 12 Eylül'de Hollanda’nın Zaandam kentinde yaşanan olayları gazeteci olarak takip etmek istediği hatırlatıldı. Özyar'ın, A Haber kimlik kartını göstermesine ve kamusal alanda çekim yapma hakkını hatırlatmasına rağmen Hollanda polisi tarafından 15 saat boyuna göz altında tutulup, para cezasına çarptırıldığı kaydedilen açıklamada, Özyar ve Hollandalı yetkililerle temas kurulduğu bildirildi.

BYEGM, açıklamada "Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğünü her fırsatta eleştirme gayreti içinde olanların, kendi ülkelerindeki baskıcı uygulamaları görmezden gelmelerini hayret ve esefle takip etmekteyiz. Söz konusu çifte standart alışkanlığını ortaya koyanların başta basın ve ifade özgürlüğü olmak üzere demokratik ilkelere çıkarları doğrultusunda bağlı kaldıklarını değerlendiriyoruz. Hollanda polisinin, Fatih Özyar’a karşı aşırı müdahalesini kınıyor, Hollanda’da son dönemlerde gazetecilere karşı uygulanan aşırı tedbirleri, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında endişe ile takip etmekteyiz. Ayrıca Hollanda’da yayın yapan bazı medya kuruluşlarının yaşanan olayları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülkemize yönelik düşmanca söylemle birlikte kullanmalarını nefret söylemi olarak değerlendirmekte ve kınamaktayız" ifadelerini kullandı.

Bu vesileyle Fatih Özyar ve A Haber ailesine geçmiş olsun dileklerini sunan BYEGM benzer olayların tekrar yaşanmamasını temenni etti. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.