Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Canpolat: Vatandaşlarınızın Arasında Ayrımcılık Yapmayın

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Alevilerin vergilerini alıp haklarını vermeyen mahkeme kararlarını uygulamayan hükümete sesleniyorum, artık kendi vatandaşlarınız arasında ayrımcılık yapmayın” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, il başkan yardımcıları ve ilçe başkanlarıyla,  Karacaahmet Sultan Dergahı’nı ziyaret ederek Muharrem orucunu vatandaşlarla birlikte açtı.
Yaptığı konuşmada, hükümetin Alevi vatandaşlara yönelik ayrımcı bir politika izlediğini ifade eden Canpolat, cem evlerinin ibadethane statüsüne alınmasıyla ilgili AİHM’in aldığı kararların bir an önce uygulanmasını gerektiğini belirtti. Canpolat, “Alevilerin vergilerini alıp haklarını vermeyen mahkeme kararlarını uygulamayan hükümete sesleniyorum, artık kendi vatandaşlarınız arasında ayrımcılık yapmayın. Alevileri öteki olarak gösterip sadece kendisi gibi düşünenlere bütçe vererek, Alevilerin hiçbir talebini yerine getirmeyerek, hiçbir hakkını vermeyerek yaptığınız bu ayrımcılığa son verin. AİHM kararlarını uygulamak zorundasınız. Peşinizi bırakmayacağız. Taleplerimizi parlamentoya taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’deki inanç gruplarıyla ilgili yapılan bir anketten örnek gösteren Canpolat, “Kendisini Alevi olarak niteleyen insanların daha önceki anketlerde oranı yüzde 25 iken bugün yüzde 10 olarak görünüyor. Bu Alevileri vali yapmama, kaymakam yapmama, ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını engelleme anlayışının göstergesidir. Bütün bu dışlamalara, bu kadar baskıya, ayrımcılığa rağmen Aleviler hiçbir zaman bu ülkenin bölünmesi için uğraşmadılar aksine bir arada kalması için mücadele ettiler. Devletin yeniden yapılanması sürecinden geçerken bir kez daha söylüyoruz artık bu ayrımcılığa son verin. Ülkesini seven, sahip çıkan yurtsever bu insanları dışarıda tutmayın, tutamayacaksınız da. Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.