Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Çavuşoğlu: Uzaktan Ahkam Kesmeyin, Gelin Afrin’e Birlikte Yardım Edelim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile yaptıkları görüşmede, “Uzaktan ahkam kesmeyin, gelin Afrin’e birlikte yardım edelim, yardımları birlikte ulaştıralım ve geri dönecek insanlara da beraber yardımcı olalım” dediğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Diyarbakır’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fransa’ya ilişkin, “Ne dediğini bilmeyen, ne yapacağını adeta şaşıran bir ülke ile karşı karşıyayız” diyen Bakan Çavuşoğlu, Fransa’nın  Suriye’nin gerçeklerini diğer batılı ülkelerden daha iyi bir ülke olduğunu ifade etti. Fransa’nın bugüne kadar da doğru bir çizgide ilerlediğini söyleyen Çavuşoğlu, “Son aylarda maalesef Fransa, doğru bildiklerini bile söyleyemeyen bir ülke haline geldi, gerçekleri çarpıtan bir ülke haline geldi” şeklinde konuştu.

“UZAKTAN AHKAM KESMEYİN, GELİN AFRİN’E BİRLİKTE YARDIM EDELİM”

Fransa’nın sorunlarının kendi iç siyasetlerinden kaynaklandığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile yaptıkları son görüşmede, “Uzaktan ahkam kesmeyin, gelin Afrin’e birlikte yardım edelim, yardımları birlikte ulaştıralım ve geri dönecek insanlara da beraber yardımcı olalım. Üç beş tane YPG/PKK’lıların sözüne bakmayın. Oradaki halklar ne diyor onlara gelin bakın” dediklerini dile getirdi. Çavuşoğlu, Fransa’nın Münbiç’e asker gönderecekleri haberlerinin de yalanlandığını söyledi.

“TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLENMEDEN SURİYE’YE HUZUR VE İSTİKRAR GELMEZ”

Tel Rıfat’a ilişkin de konuşan Çavuşoğlu,  Tel Rıfat’ın henüz alınmadığını ancak oradaki vatandaşlardan feryatların yükseldiğini dile getirdi. Çavuşoğlu, “ YPG/PKK’dan onlarda kurtulmak istiyor. Esasen tüm Suriye zaten DEAŞ, El Nusra, YPG/PKK olsun tüm terör örgütlerinden temizlenmeden Suriye’ye huzur ve istikrar, güven gelmez arkadaşlar. Dolayısıyla tüm şehirleri bu teröristlerden ve hepsinden ayrım yapmaksızın kurtarmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.