Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Çavuşoğlu: Yerel Kuvvetlerle Irak Ordusu Operasyonu Yapsın Peşmerge Destek Versin

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yerel kuvvetlerle Irak ordusu operasyonu yapsın, Peşmerge destek versin ve Koalisyonun içindeki ülkelerin özel kuvvetleri de bu yerel kuvvetlere ve Irak ordusuna destek versin. Kısa süre içinde nasıl Cerablus ve ötesinde DEAŞ temizlendiyse, Irak’ın tüm şehirlerinde, Suriye’nin tüm bölgelerinde DEAŞ temizlensin” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, gerçekleştirilecek Musul operasyonuna ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
“Her şeyden önce Şii milislerle değil Irak ordusu ve yerel kuvvetlerle bu operasyonun başlatılması gerekiyor. Bölgede Peşmerge var onlardan da destek alınıyor ve insanları DEAŞ ve Şii gruplar arasında, yani Sünnilere saldıran Şii gruplar arasında tercih yapmaya zorlamamamız gerekiyor. Aynı şekilde Rakka’da da PKK/PYD ile DEAŞ arasında bir tercih yapmaya zorlamamamız gerekiyor. Böyle bir durumda tercihlerin ne olacağı da ortadadır. Niye iki kötüden bir tanesini seçmek zorunda kalsınlar? Aklın yolu bir ve yerel kuvvetlerle Irak ordusu operasyonu yapsın, Peşmerge destek versin ve Koalisyonun içindeki ülkelerin özel kuvvetleri de bu yerel kuvvetlere ve Irak ordusuna destek versin. Kısa süre içinde nasıl Cerablus ve ötesinde DEAŞ temizlendiyse, Irak’ın tüm şehirlerinde, Suriye’nin tüm bölgelerinde DEAŞ temizlensin”

“Irak’ta ve Suriye’deki Her Gelişmenin Türkiye’ye Etkisi Oluyor”

Biz Türkiye olarak bu çerçevede gerçekleşecek tüm operasyonlara her türlü katkıyı vereceğimizi söylüyoruz. Ama şunu da unutmamamız gerekiyor, Irak’ta ve Suriye’deki her gelişmenin Türkiye’ye etkisi oluyor. Bunu sadece göç ve mülteci boyutuyla değerlendirirsek, yanılırız. Özellikle terör boyutunu da unutmamak gerekiyor. Bugün Irak’taki mevcut tablodan dolayı Türkiye PKK ve DAEŞ terör örgütünün hedefi oluyor. O nedenle buradaki negatif gelişmelere karşı bizim güvenliğimizi tehdit edecek her türlü gelişmeye karşı uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı da sonuna kadar kullanırız.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.