Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

Cenevre BM Merkezinden İstanbul'a Destek Geldi

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın girişimiyle Cenevre'de bugün başlayan Konsey toplantısında İstanbul’da meydana gelen havalimanı saldırısı kurbanları için saygı duruşunda bulunuldu ve 143 üye ülke temsilcisi üzerinde "Stop Terrorism #Istanbul" yazan siyah dövizleri ellerine alarak gösterdi.

Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısı Cenevre'deki Birlermiş Milletler merkezinde, SE Başkanı George Papandreu başkanlığında başladı. SE Başkan Yardımcısı, CHP'li Umut Oran'ın girişimiyle toplantının açılışında İstanbul Atatürk Havalimanında terör saldırısı ile yaşamını yitiren kurbanlar için saygı duruşunda bulunuldu. 143 ülkenin temsilcileri de Oran'ın hazırlayıp dağıttığı "StopTerrorism #Istanbul" yazılı siyah dövizleri kameralara gösterdi.
 
SE Başkanı Papandreu'nun terör saldırısını kınayan ve Türkiye'nin yanında olduğunu belirttiği konuşmasının ardından siyah dövizlerle Türkiye ile dayanışma sergilendi. Daha sonra Konsey'in açılışında ilk söz hakkının verildiği Oran, şöyle konuştu:
 
Farklı milletten kurbanlar
 
“28 Haziran’da, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, IŞID militanları tarafından düzenlendiği düşünülen bir saldırı sonucunda 44 kişi hayatını kaybetti, 240 kişi de yaralandı. Tercümanlar, temizlikçiler, taksiciler, öğrenciler, babalar, oğullar ve kızlar. Her sosyal statüden, farklı milletlerden, kanaatlerden ve kökenlerden bireyler ve aileler; kurbanlar arasındaydı. Onların hayatları fanatikler tarafından sonlandırıldı.

Fakat hepimiz biliyoruz ki, insanlık dışı tüm saldırılar gibi bu saldırı da ülkemizin ve uluslararası toplumun huzurunu hedef aldı. Buradan bir kez daha ilan ediyorum ki, hiçbir gerekçe, terörü meşrulaştıramaz ve ancak uluslararası toplumun ortak çabaları terörü durdurabilir. Hiçbir ülke tek başına terörizmle mücadele edemez çünkü terörizm uluslararası işbirliğini ve koordinasyonu gerektiren uluslararası bir sorundur. Saldırıdan etkilenen herkesin ailelerine, arkadaşlarına, sosyal çevrelerine üzüntülerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ve siz değerli yoldaşlarıma da göstermiş olduğunu dayanışma için teşekkürlerimi sunuyorum.


Atatürk'ün sözlerini anlattı
 
Yaklaşık 100 yıl önce, 1934’te, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk başkanı ve Modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Avustralyalı ve Yeni Zelandalı annelere bir mektup gönderir. Mektubunda şöyle der:  ‘Sizler, uzak diyarlardan evlatlarını gönderen anneler! Gözyaşlarınızı siliniz!   Evlâtlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlâtlarımız olmuşlardır.’ Bence, Sosyal Demokratlar olarak, bizlerin de tüm insanlara, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir mesaj vermeye ihtiyacımız var. Tüm insanlığa ‘Gözyaşlarınızı siliniz’ dememiz gerekiyor. Her yaştan, etnik kökenden ve kültürden anneler, babalar, oğullar ve kızlar. Gözyaşlarınızı siliniz. Sizler insanlığın eşit birer üyesisiniz ve asla yalnız değilsiniz. Gözyaşlarınızı siliniz. Çünkü ilericiler, demokratlar ve sosyalistler bir alternatifi mutlaka bulacak. Erkek ve kız kardeşler olarak huzur ve barış içinde yaşayacağız. Bu anlamda yeni bir şeyler söylemek ve yeni yollar bulmak zorundayız.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.