Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli

Cenk Yiğiter Öğrenci Kaydı İçin Başvuru Yaptı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 6 Ocak’ta Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku bölümündeki görevinden ihraç edilen Cenk Yiğiter, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucunda kazandığı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümüne kaydını internet üzerinden yaptıramayınca, bugün gerekli belgeleri dilekçe ile okula teslim etti.
 
Yiğiter, LYS sonrası Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü kazanmıştı. Ancak Yiğiter E-devlet üzerinden kayıt yaparken, ‘kayıt hakkı bulunmamaktadır’ ibaresi ile karşılaştı. Bunun üzerine Yiğiter, bugün CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ile birlikte kayıt için Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü’ne geldi.

Yiğiter üniversite önünde yaptığı açıklamada, "Bunun adı Nazi hukukudur. Bu bir 28 Şubat’tır. 28 Şubat’ta insanları sırf başında başörtüsü var diye o insanları eğitim hakkından mahrum ettiler. Şu anda da diyorlar ki ‘sen KHK ile ihraç olduysan biz seni eğitim-öğretim hakkından mahrum ederiz’. Ben KHK ile kamu görevinden ihraç edildim, yurttaşlıktan, insan olmaktan ihraç edilmedim. Ben burada bir kamu hizmetinden faydalanmak istiyorum. ‘Ankara Üniversitesi’ne gelip yeniden hocalık yapmak istiyorum’ demiyorum. Bana, ‘sen KHK ile ihraç edildin bu yüzden eğitin-öğretim hakkından yararlanamazsın’ diyebiliyorsa bir kamu otoritesi, yarın bir belediye çıkıp şunu söyleyebilir; ‘biz KHK ile ihraç edilmişlerin çöpünü toplamayacağız, nikahını kıymayacağız’" dedi.

Yiğiter’in açıklaması esnasında çok sayıda polis ile özel güvenlik ekipleri okulun önünde bulundu.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.