Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

Cerattepe İçin Durdurma Talebi

Yeşil Artvin Derneği avukatı Bedrettin Kalın, Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetine ilişkin, yürütmenin durdurulması talebiyle Rize İdare Mahkemesine başvuruda bulundu.

Avukat Kalın, eski Rize Baro Başkanı Ateş Hatinoğlu, TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer ve beraberindeki heyetle adliyeye gelerek, Rize İdare Mahkeme Başkanı Halil İbrahim Özgün ile bir süre görüştü.

Başvurunun ardından adliyenin önünde gazetecilere açıklamada bulunan Kalın, Cerattepe'de maden işletmeciliği ile ilgili olarak devam eden bir projenin olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Artvin'de iki gündür yaşanan olaylara değinen Kalın, şöyle devam etti:

"Bütün bu toplumsal olayların ve daha da ileri giderek kritik hale gelecek olan toplumsal olayları önlemek üzere Rize İdare Mahkemesinde açmış olduğumuz dava çerçevesinde, yürütmeyi durdurma talebimiz bir kez daha düşünülmesi için mahkemeye bu taleplerimizi ilettik. Umut ediyoruz ki olumlu bir karar çıkarsa bütün Türkiye'nin hatta bütün dünyanın izlemekte olduğu Artvin'deki bu sıkıntılı durum bir anda yumuşayabilir. Bu hem Artvin'i yöneten idareciler açısından olumlu bir gelişme olur hem de topraklarımızı ve çevremizi korumakla bu kadar hükümlü saydığımız Artvin halkı rahatlamış olur. Maden şirketinin bile rahatlayacağını düşünüyorum. Çünkü bu karmaşada maden çıkarmanın mümkün olmayacağını düşünüyorum. Oraya 4 tane iş makinesi çıkarmakla maden çıkarılmaz. Karmaşanın bir an öce sonuçlanması lazım."

Bedrettin Kalın, mahkemenin bu konuları tekrar düşünerek bir karar vermesi için bir talepte bulunduklarını da vurgulayarak, "Karar mahkemenin olacak. Biz verilecek karara bir şey deme hakkımız yoktur. Sadece taleplerimizi söyledik. Bütün bu çerçevede mahkemenin bir an önce karar vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Cerattepe bölgesine iş makinelerinin ulaşarak şantiyenin hazırlanması için çalışmalara başlamasının ardından, aralarında HDP İstanbul milletvekili Erdal Ataş'ın da bulunduğu grup alana gitmek istedi.

Atmaca mevkisine gelen grubun ilerlemesine güvenlik güçleri izin vermedi. Bir süre yolun trafiğe açılması için bekleyen gruptakiler, daha sonra kent merkezine geri döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.